Тайни за оргазмите, по пътя към истинско удоволствие!

Тайни на оргазмите, по пътя към истинско удоволствие!
Погрешни схващания, които могат да ви отдалечат от удоволствието

Ако трябваше да сложите статус на оргазмите си във Facebook, то най-често сигурно щяхте да избирате „сложно е“. Сексът може да бъде страхотен винаги, но оргазмите са нещо напълно неконтролируемо, пише tialoto.bg. Тяхната липса и усещането, че сте „почти на финала“ понякога може да ви раздразни, докато в друг момент може да изпитате най-невероятното приятно усещане, когато най-малко очаквате.

И макар че няма как да контролирате оргазмите си, има начин поне да премахнете всяка пречка пред тях. На първо място трябва да спрете да вярвате на някои от най-разпространените митове. Ако премахнете погрешните схващания, със сигурност ще улесните пътя към оргазмите си, така че спрете да вярвате на:

Мит №1: Имате нужда от клиторна стимулация, за да получите оргазъм.

Клиторът се е сдобил със славата, че е мястото, откъдето се стимулират оргазмите. Истината е, че това е един невероятно чувствителен център с повече нервни окончания, отколкото което и да е друго място в тялото. Въпреки това не трябва да се заблуждавате, че само чрез клиторна стимулация може да достигнете връхната точка на удоволствие. Женският оргазъм може да бъде много различен, така че не спирайте да търсите нови и нови усещания.

Мит №2: Партньорите трябва да свършват едновременно.

Това е сцена, която най-често виждате във филмите. Достигането до оргазъм по едно и също време и при жената, и при мъжа не е невъзможно, но се среща значително по-рядко. Всъщност едновременните оргазми се случват най-вече в пристъп на силна, романтична страст – сигурен знак за сексуална синхронизация. Не се обвинявайте обаче, ако по принцип се разминавате с партньора си – при повечето двойки е така.

Мит №3: Мъжете не могат да имат множествени оргазми.

Може би някои ваши партньори или приятели мъже са се шегували с вас, че единствено жените могат да достигат до множествени оргазми. Истината обаче е, че мъжете също са способни на подобно нещо. Господата имат единствено физически ограничения – еякулацията, но това не означава, че не могат да изпитват множество повтарящи се върхове на възбуда. Тайната е да възбудите мъжа толкова много, че да усети отпускащите приятни усещания, но без да еякулира.

Мит №4: Вашият партньор е виновен, че не получавате оргазъм.

Той може да бъде виновен отчасти, но със сигурност не повече, отколкото вие самите сте си виновни. Имайки предвид, че жените най-лесно достигат до оргазъм чрез мастурбация, не се притеснявайте да насочите партньора си, ако той не се справя добре. Сексът е споделен опит и вие трябва да се научите да говорите и да показвате това, което ви харесва. Само по този начин ще бъдете максимално удовлетворени в леглото.

Мит №5: Сексът никога не е страхотен, ако не сте изпитали оргазъм.

Противно на общоприетото мнение, оргазмът не е универсален признак за епичен секс. Освен това, ако се фокусирате прекалено много върху идеята, че трябва да изпитате оргазъм, няма да успеете да се насладите на всички върхове и спадове по пътя към него. Най-добре забравете за оргазмите и се отдайте на всички приятни емоции, които изпитвате. Току-виж от тук нататък нещата ви се получават много по-лесно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *