Вили Марковска: Заплашиха ме във „Фейсбук“, ГДБОП ми помогна

Преди няколко години Вили Марковска покори сърцата на хиляди българи с играта си във филма „Шивачки” на Людмил Тодоров.

Вили Марковска: Заплашиха ме във
После участва в първия сезон на шоуто Dancing Stars, а сега отново е на екран. Този път – в най-новата продукция на bTV “Столичани в повече”. Марковска влиза в ролята на умната дъщеря на семейство Чеканови ­ Мария, и както изглежда, се залюбва със сина на смъртните врагове на родителите є – Андрей Лютов (Иван Юруков). В очакване на развръзката всяка сряда цяла България залепва пред екраните. За успеха на сериала и ролята є на Мария разказва самата Вили.


– Виолета, харесваш ли героинята си Мария Чеканова?

– Да. Героинята ми е интелигентна млада жена. По стечение на обстоятелства є се случват неща понякога твърде нелепи. Ще є се наложи да прави и труден избор. Това може би ще промени доста живота є, но и аз самата не зная как точно.

– Имате ли общо двете?

– Имаме доста общи черти и възгледи, но ще видим какви ще бъдат нейните решения. Не мога отсега да бъда сигурна дали и аз бих постъпила като нея. Още е много рано.

-­ Ако не се снимаше в “Столичани в повече”, кой от двата нашумели сериала щеше да предпочетеш ­ него или „Стъклен дом”?

– И двата сериала са успешни, имат своята зрителска аудитория, те са жанрово различни и хората гледат и единия, и другия, без да ги противопоставят. Разбира се, някой може да има определено предпочитание, но това не намалява тяхното качество и успех.

– Според теб на какво дължи успеха си „Столичани в повече”?

-­ На хубавия сценарий, интересните герои, различните типажи, реалните събития и ситуации, които могат да се случат на всеки от нас, много обичани и талантливи актьори и това, че зрителите са жадни за българско кино, обичат го и го подкрепят.

– Когато танцуваше в Dancing Stars, слуховете те свързваха с партньора ти Атанас Месечков. Сега на дневен ред е екранният ти любим Иван Юруков. Каква е истината ­ любовта разпростря ли се и извън снимачната площадка?

– Свикнала съм да се пишат какви ли не небивалици за мен. Всъщност с това никога не се свиква, но ясно и категорично казвам, че с Наско Месечков ме свързваха единствено и само професионалните ни ангажименти на сцената на Dancing Stars по bTV. Ние сме добри приятели, но нищо повече. Всичко друго са медийни измислици и грозни спекулации. Що се отнася до сегашните ми екранни партньори, както и до всички други екранни партньори, които съм имала преди, никога не съм си позволявала да имам други отношения освен професионалните. Тиражирането на подобни измислици е за сметка на изданието, което го прави. Иван Юруков е само и единствено мой екранен партньор.

Виолета Марковска и Атанас Месечков
*Виолета Марковска и Атанас Месечков (Снимка: Bulphoto)

– Днес много от връзките започват по Интернет, падаш ли си по флиртовете в мрежата? Какво се случи с профила ти във „Фейсбук“?
– Това, което ме питате, е меко казано скандално. По цял свят се говори за виртуалните престъпления и вместо да имаме гражданска позиция и да се противопоставим на това, ние сякаш си правим шеги. Не флиртувам в Интернет. Напротив, смятам това за опасно! Именно по тази причина закрих профила си във „Фейсбук”, защото получих заплахи и се обърнах към ГДБОП. Намесата им беше светкавична, за което им благодаря. Призовавам всички да бъдат внимателни в мрежата.

– Невъзможността да останеш анонимен е страничен ефект на славата. Как ти понася известността?

– Никога не съм се стремяла към слава. Когато човек е популярен, носи повече отговорност за поведението си и трябва да се съобразява с ред неща. Радвам се, ако хората ме харесват, и горещо им благодаря за подкрепата.
-­ Печелиш първия си хонорар като дете, какво си купи тогава и за какво харчиш сега?

-­ Много добре си спомням първия си хонорар, направих покупки за вкъщи, нещо такова беше. За какво харча сега си е моя лична работа.

– Към какви роли се стремиш?

– Всяка роля е добре дошла, защото ми се работи и искам повече и запомнящи се роли.

Преди няколко години Вили Марковска покори сърцата на хиляди българи с играта си във филма „Шивачки” на Людмил Тодоров.
– ­ Как прекарваш свободното си време?
– Обичайните неща за всеки млад човек ­ забавления, пътувания, емоции, спорт, релакс… от всичко по много…

-­ В момента кои са най-важните неща за теб?

– Колкото повече израства човек, толкова повече се променят и приоритетите му. Важните неща за всеки са индивидуални, но всеки би искал да е жив и здрав и близките му също да са добре. За мен най-важно е това.

Източник hotnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.