Генерал оглави египетската телевизия

Генерал оглави египетската телевизия

Командващият военновъздушните сили на Египет ген. Терик ал Махди временно оглави египетската асоциация за теревизия и радио, след като от поста й беше отстранен предишният директор Усама аш Шейх, съобщихе местните медии.


Преди да оглави бойната авиация на страната генерал Махди е бил военен аташе, командвал е дивизия, работил е и в сектора за военна подготовка на армията.

Предишният директор е обвинен в разхищаване на държавни средства и е арестуван заедно с бившия министър на информацията Анас ал Фики.

Асоциацията включва няколко държавни телевизионни канала и радиостанции. Напоследък тя бе подложена на остри критики за начина, по който отразяваше протестите, довели до оставката на президента Хосни Мубарак.

От тв и радио каналите можеше да се чуе, че младежите по улиците и площадите получавали нареждания и пари от чужбина. Чуждестранните журналисти пък бяха обвинявани в разпространяване на дезинформация.

След оттеглянето на Мубарак военните суспендираха конституцията, разпуснаха парламента, забраниха протестите и стачките и наредиха за 3 седмици да се напише нова конституция, а до половин година ще трябва се проведат извънредни парламентарни избори и референдум за новия основен закон.

Източник kliuki.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.