Графа: Не приемам попфолк културата

Графа: Не приемам попфолк културата

Влади Ампов изпраща една много успешна и емоционална година. Българската поп музика не може да се похвали с кой знае каква продуктивност и възход и често е критикувана.

Едва ли е за добро, но младото поколение все още трудно може да излезе от сянката на естрадните легенди и това си личи най-вече по интереса и поканите за концерти. Флагманите Лили Иванова и Васил Найденов продължават да предизвикват най-голям интерес и съответно да са най-скъпо платени на родния пазар.

Все пак ако имат някакъв „отпор“, то сред най-продуктивните и активни изпълнители е Графа. И през 2011 година той организира голям концерт за своите почитатели в НДК, който бе в подкрепа на каузата за борбата срещу рака на гърдата. Включи се в турнето на „Комиците“ и „Столичани в повече“, както и на традиционния „Енерджи тур“, който събира на една сцена поп, рок и хип-хоп изпълнители. Графа бе част и от турнето на Фен тв през лятото.

„За мен най-голямото предизвикателство бе X Factor“, заяви пред Dnes.bg певецът. „За първи път бях продуцент в подобен музикален формат, и то какъв – най-популярният в света. Отговорността бе голяма, също и удовлетворението“.

За него един от успехите на X Factor е, че за първи път са показали, че подобен формат може да мине с голям успех без попфолк. „Нямам нищо против изпълнителите в този жанр, някои ги познавам. Но тази култура, която се наложи през последните години, не я приемам. Радвам се, че това шоу разби мита, че без попфолк не може. Песните на участниците бяха хит в Интернет, гледаха се десетки хиляди пъти. Надявам се този интерес към тях да се запази, както и те да не разочароват почитателите, които си спечелиха по време на шоуто“, казва Графа.

Твърди, че за младите таланти това е една открехната врата в тъмен коридор и най-вече от техните усилия зависи дали ще се реализират или ще си блъснат главата в стената.

„Наистина, през годините голяма част от участниците в подобни риалитита не успяха да се реализират на сцената. Ако трябва да се търси вина, може би има по цялата верига, не може да се посочи някой с пръст. Сега и на мен ми предстои работа с финалистите от X Factor, дано всеки един от извади по един голям хит през следващата година“, пожелава си изпълнителят.

Според Графа пример за добър старт след музикално шоу е Невена Цонева, която освен че е предложила хубави песни, е била и много търсена за концерти, участия и частни партита.

Но дори всички концерти и професионални успехи не могат да се сравнят с неговото най-голямо щастие през 2011 година.

Влади Ампов и неговата съпруга Мария станаха родители за втори път. Синът им Крис вече си има сестричка Никол. „Няма по-голямо щастие за мен през тази година. Независимо от ангажиментите винаги гледам да съм до семейството си и да прекарвам възможно най-много време с тях. Старая се да бъда добър татко“, казва Графа.

Най-трудно му било покрай ангажиментите с X Factor, но затова веднаха след новогодишните празници ще се отдаде на по-дълга почивка с любимите си хора. „Семейството е моят X Factor“, убеден е певецът.

На читателите на Dnes.bg пожела весело посрещане на новата 2012 година и всички да се радват на добро здраве и много положителни емоции.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.