Дим Дуков със сериозни здравословни проблеми

Дим Дуков със сериозни здравословни проблеми

Преплитане и срастване на тънките черва стана причина Дуков да влезе в болницата и да претърпи няколко операции. Той е поставен на командно дишане, като го държат и леко упоен, за да се помогне на организма му да се справи сам, обясняват медицински източници, пише в.Стандарт.

Подобни операции в „Доверие“ са правени на много други пациенти, но те се възстановявали бързо. Специалистите предполагат, че лошото общо състояние на Дуков преди операциите също е изиграло роля. Заради стомашните си проблеми той се хранел зле.

Засега лекарите изчакват и се въздържат от категорични прогнози за състоянието му. Стара травма от 1999 г. – спукване на далака – е в основата на здравословните проблеми на Дуков, обясниха запознати. Тогава той бил опериран, но години по-късно започнал да чувства тежест в стомаха, която се засилвала, допълва още изданието

На 9 януари Дим постъпил в болница „Доверие“ за операция на корема, която да ревизира старата. Седмица-две по-късно той се чувствал добре, но в един момент се появили симптоми, които навели лекарите на мисълта, че става въпрос за остра чревна непроходимост – преплитане на червата.

Направена му била втора операция, която потвърдила диагнозата. Дни по-късно състоянието на Дуков отново се влошило – организмът му реагирал бурно на операциите с нови сраствания, като се наложило да отстранят около една трета от тях.

Хроничните процеси, които са ги увреждали години наред, оказват влияние, обясняват медиците. Според тях тъканите на тънките черва са изтънели и това пречи на възстановяването. Някои от лекарите признават, че не са виждали досега черва, сплетени на такава голяма топка, твърди БоленЗдрав.

Източник blife.bg

One thought on “Дим Дуков със сериозни здравословни проблеми

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.