Дъмпела посегнал с нож на Багата

Люлинският бос Даниел Стефанов-Дъмпела е човекът, който е посегнал с нож на самбиста Благой Иванов-Багата.

Дъмпела посегнал с нож на Багата

Това сочели събраните свидетелски показания за мелето в столичния бар „Айс“, при което Багата беше намушкан, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.

Дъмпела, който беше задържан вчера, остава в ареста за 72 часа. Софийска градска прокуратура му е повдигнала обвинение за опит за убийство.

Полицията е разпитала 17 души, сред които участници в свадата, очевидци и служители на нощното заведение.

Най-вероятната причина за скандала и последвалото сбиване е въздействието на голямо количество алкохол, употребено от почти всички членове на двете групи, посочват от МВР. Oще хора от компанията на Дъмпела се издирват.

Пред разследващите 23-годишният Даниел Стефанов разказал, че Багата пръв започнал боя.

Дъмпела е криминално проявен. През 2008 г. е регистриран за изнудване, а през 2009 г. е задържан в Дупница за притежание на наркотици и използване на фалшиви документи.

В колата му е открита дрога, а при последвалата проверка се установило, че номерът и документите на автомобила са фалшиви.

Според публикации в медиите Дъмпела е гравитирал около групата на Стефан Бонев-Сако и Милен Даврански-Катерицата, задържани преди седмици при операция „Чук“ за ръководене на наркобанда.

Състоянието на Багата се подобрява, съобщиха по-рано от „Пирогов“.

Състоянието му е относително стабилно, но все още е с опасност за живота. При боя между двете компании рано в неделя леко пострадаха и 30-годишните му приятели Станой Тодоров и Момчил Кондов.

Междувременно е назначена проверка дали заведението „Айс“ отговаря на изискванията за пожарна безопасност, за да може да функционира. За резултатите ще бъде информирана Столична община.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.