Държавата вече управлява хотела на Ванко 1

Държавата вече управлява хотела на Ванко 1

„Започнахме процедура по влизане във владение на хотела на рапъра Иван Главчев, по-известен като Ванко 1”. Това съобщи пред Dnes.bg областният управител на Пловдив Здравко Димитров.

Предстои специалисти от отдел „Държавна собственост” към Областна администрация да опишат подробно вещите, които се намират вътре в сградата.

„После ще поканим семейство Главчеви да си приберат техните вещи и едва тогава ще преценим за какво точно ще ползваме досегашния хотел”, обясни Димитров.Имотът по документи е в груб строеж и е с акт 14.

7-етажната сграда със статуята на Исус Христос на върха й, беше отнета в полза на държавата от Върховния касационен съд и я предоставиха за ползване на Областната администрация.

Това се случи по искане на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, след като Иван Главчев, баща му Петър Главчев и братовчед му Димитър Рачелов бяха осъдени за склоняване към проституция и трафик на хора.
Бащата на рапъра излежа в пловдивския затвор присъда от 5 години лишаване от свобода. Ванко 1 и братовчед му прекараха зад решетките само по 3 години заради поправка в Наказателния кодекс, внесена от тогавашния депутат Татяна Дончева.

Сега Ванко 1 обжалва решение на върховните магистрати в Страсбург с надеждата, че ще си върне хотела. Сградата е оценена на 810 хиляди лева.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.