Есил Дюран: Вербуваха ме насила

В откровено интервю певицата признала, че е била принуждавана да сътрудничи на ДС

Есил Дюран: Вербуваха ме насила
Една от най-популярните поп-фолк певици Есил Дюран в откровено интервю разкрила, че навремето е била вербувана от ДС, за да може да се върне в България.
През годините на възродителния процес семейството на изпълнителката било прогонено от страната, но с много усилия и цената на лични жертви успяло да се върне в родината си. Повод за сензационните разкрития стана интервю, което звездата дала преди време и в  което била обявена за действащ  агент на ДС.
„Никога не съм била агент на ДС, макар да съм вербувана през 1989 г.“ Принудителният акт станал на неутрална територия между Турция и България, малко след като семейството й решило да се завърне в родината си. Освен физическите неудобства, не по-малко неприятно били психическите атаки върху Есил и семейството й. В присъствието на журналисти от различни телевизии, те били безмилостно ги провокирани с множество от объркващи въпроси и дори обвинявани, че са родоизменници. „Цял ден ни държаха там гладни и жадни, снимаха ни наши и чужди телевизии“, спомня си красивата брюнетка и разказва, че в крайна сметка се е съгласила да стане агент на ДС.

Що се отнася до това дали изпитва угризения, че е сътрудничила на агенцията, сексапилната брюнетка споделила, че не срамува от  избора, който е направила, и заявила доста категорично, че срамът е за тези, които са я принудили да стигне до такова решение.

Източник kliuki.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.