18 дни в годината жените прекарват в готвене

Всяка средностатистическа майка прекарва по цели 18 дни на година само в кухнятаВсяка средностатистическа майка прекарва по цели 18 дни на година само в кухнята. Това значи цели 1117 дни или 3 години спрямо средната продължителност на живота при жените, която е около 63 години, показва проучване, цитирано от „Дейли мейл“.

Шест от осем жени между 18 и 24 години казват, че кухнята на човек отразява неговото благополучие и стил.

Стереотипният имидж на майките, които робуват на печката и не могат да излязат от безкрайния цикъл на готвене за семейството. не е толкова стар, колкото си мислим.

Майките прекарват повече от три години от съзнателния си живот в кухнята, посочва ново изследване.
Учени открили, че домакините изкарват средно 1117 дни от живота си в готвене – приготвянето на закуска, обяд и вечеря за семейството отнема поне 8 часа на седмица.

Проучването е направено сред хиляда жени и показва, че домакинята изкарва на година около 18 цели дни в кухнята. Освен това, за да бъдат майките сигурни, че семейството им е нахранено и не е жадно, те предпочитат да прекарат допълнително 20 минути в кухнята, за да бъдат повикани при нужда. Чакайки, те може да погледат телевизия или да прочетат някой вестник.

45 на сто от жените казват, че човек с хубава кухня, е по-привлекателен. Ето защо и по-младото поколение бързо се впечатлява от модерния интериор в кухнята.
Изследването показва още, че 6 от 10 жени на възраст между 18 и 24 години смятат, че видът на кухнята на даден човек показва начина на живот и стила му. Хубавата кухня показвала, че той цени дома си. Докато една трета от жените над 55-годишна възраст признават, че модерната кухня не може да ги впечатли.

В последно време и някои мъже изкарват все повече време в кухнята – но най-вече тези, които се занимават с техника. Една трета от разпитаните мъже в изследването признават, че сядат на по чашка с приятели в кухнята, за да обсъдят най-новите хай-тек джаджи.

Отделната анкета с 2000 мъже показва, че повече от половината от тях на възраст между 18 и 34 години обичат да прекарват време в кухнята. За сравнение само 7 процента от мъжете над 55 години избягват да прекарват време там.

„Изследването показва колко е важно всъщност, че мъжете се опитват да се доближат до нашите умения,защото кухнята винаги е била сърцето на дома и винаги е била и пътя към сърцето на една жена“, казва една от запитаните в проучването.

dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.