Забранените фрази за самотни хора

Забранените фрази за самотни хора

Ако нямаш гадже, това не означава непременно, че си нещастен. Така че не бързайте да „нападате“ свои приятели или роднини с фразите „Време е вече“, „Няма ли вече да си намериш партньор/ка“, „Искам внуче, племенник…“. Непрекъснатите намеци от обкръжението на хората със статут „сингъл“ могат тотално да ги побъркат и да изпаднат дори в дълбока депресия, без реално да се чувстват зле от факта, че си нямат половинка.

Ако наистина ви пука за вашия приятел, роднина, колега – по-добре не му казвайте това:

1. „Ще срещнеш човека, когато спреш да го търсиш.“

Кой каза, че тези без гадже, задължително се оглеждат и си търсят? Нещата са различни за всеки. Обяснението, че трябва да спреш да се виждаш с нови хора и изведнъж твоята сродна душа ще изпадне от нищото, е някак нелепо. Да, при някои би могло да се случи, но това не е някаква универсална формула.

2. „Има много риба в морето“

Наистина ли? Защото аз си мислех, че там има само лъвове, тигри и мечки. Сингълите – без значение дали искат или не да си намерят половинка – са чули това поне милион пъти. И фразата губи значението си някъде след петия път, в който я чуят.

3. „Може би си прекалено претенциозен/на“

Това определено не е изречение, което решава проблема на човека без гадже. В действителност всеки има някакви критерии. И освен, ако не са тотално неизпълними, няма причина „самотникът“ да се отказва от тях, само, защото не попада на подходящите, по една или друга причина.

4. „Пробва ли да си намериш гадже онлайн“

Да? Не? Може би? Онлайн общуването в нож с много остриета. И вероятно няма значение, дали е опитал/а или не. Хората там са точно като тези, които срещаш в заведенията, супермаркета или мола. Защо си мислите, че онлайн срещите са гаранция да си намериш гадже?! Освен това този въпрос може да си позволиш да го зададеш веднъж. А не през месец!

5. „Ще дойда за подкрепление на двойна среща“

Това би могло да дойде като предложение от човек, който сам има проблем със срещите. Не всеки има нужда от подкрепление, което да му свети и вариантът да му пробутате някое момче или момиче, защото вие искате да се уредите също, не действа никак мотивиращо.

6. „Всичко, което трябва да направиш е…“

… да флиртуваш, или да си сложиш повечко грим, или да залагаш на по-ефектна визия, да си по-скромен, да си по-усмихнат – списъкът с глаголи не свършва. Много хора, много съвети, но никой не гарантира успех, така че задръжте ги за себе си.

7. „Толкова се радвам, че вече не съм сам/а“.

Защо бихте казали нещо подобно на един самотник? За да му/й напомните какво му липсва? Ако се чувства нещастен от липсата на интимно другарче, се постарайте да му спестите подобни изречения. няма нужда се чувства по-нищожен и самотен!

Източник tialoto.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.