Защо жените по-често показват бурни емоции на преден план?

Защо жените по-често показват бурни емоции на преден план? Жените обичат да вадят на показ своите бурни емоции. Често те избухват като вулкан, защото са разтърсвани от несигурността си по отношение на своя любим, но понякога го правят чисто и просто от скука…

Жените израстват с гледане (и четене) на романтични сюжетни линии, които често се различават с тези в реалния живот. В тях, за да се запази интригата, конфликтът стои преди разумното решение.

Жените искат хем да получат сигурност от мъжете си, хем те непрекъснато да се грижат да не им доскучава в живота.

Освен това жените не търпят конкуренция за мъжкото сърце или казано на кратко: жените използват голямо разнообразие от стратегии, за да уловят и задържат мъжкия интерес и една от тях е Драмата.

Ето и най-честите причини, които я провокират:

1. Жените са емоционално нестабилни.

2. Жените използват драмата, за да поемат контрол над мъжете.

3. Мъжкото поведение провокира голяма част от женската драма.

4. Мъжете и жените не комуникират добре. Както знаем „те са от различни планети“.

5. Драмата води до пристрастяване.

6. Драмата винаги е ефективна.

– Драмата като потушаване на несигурността

За добро или лошо, жените искат отговори на своите въпроси и когато не ги получат веднага, им е трудно да го приемат без да драматизират ситуацията.

Това, което искат те, е да усещат сериозен ангажимент във всеки един етап от връзката от страна на мъжа. Те не желаят да бъдат пренебрегвани заради приятели, роднини, колеги, а още по-малко заради друга жена.

Усетят ли че се случва точно това, те са готови да избухнат в сълзи и да започнат да обвиняват своята половинка, че не се грижи и интересува достатъчно за тях.

– Драма за съживяване на връзката.

Конфликтите и търканията създават драми, но по-интересна е развръзката. Много често жените правят скандали, когато усетят застой в своята връзка. Повечето скандали завършват с помиряване, взимане на поуки, правене на горещ секс, а след това на нежно гушкане. Но и тази формула е до време…

– Драма за поемане на властта във връзката.

Жените създават драми, за да видят доколко партньорът им може да се справи с техните странни изисквания. Ако мъжът им ги счита за слаби и неразумни и ги подценява, те са готови да търсят отпор в опит да бъдат разбрани и уважавани повече. Не винаги го постигат.

– Жените правят драми, когато ги боли.

Жените търсят начин да накарат мъжете да се отнасят към тях по-добре точно чрез драмата. Те се надяват избухването им да накара любимия им да се замисли и промени (и да разкара любовницата), но по-скоро влошават нещата и мъжът започва да ги игнорира още повече.

– Жените правят драма, когато искат да разкарат някой мъж.

Когато една жена не може да поеме отговорността да прекрати една връзка, тя започва да изпада в истерии всеки път, когато въпросният мъж е наоколо, превръщайки се в истинска кучка, която обижда и се държи злобно. Така тя се надява мъжът да се уплаши от нея и в даден момент сам да инициира раздялата. Понякога обаче,  дамите горчиво съжаляват постфактум.

– Някои жени наистина са лабилни.

Има жени, които са склонни на крайни драматични изблици като например да се сбият с друга жена, да замерят с тежки предмети любимия си, да подслушват телефона му, да го заключат вкъщи, за да не може да излезе, да изхвърлят/нарежат дрехите му и каквото още се сетите. Тези кралици на драмата обикновено имат лабилна психика и променливо настроение. Мъж, който се забърка с такава жена, ще живее „на ръба“ 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.