За аналния секс открито

За аналния секс открито
Много жени се смущават да говорят за аналния секс, защото го намират за срамно и непозволено. Няма защо обаче да си налагаме сами табута и да премълчаваме нещата от живота.
Какъв е смисълът да крием реалността, за да сме „примерни“ и да не изглеждаме „по-така“ в очите на околните?
Анкета на Розали, в която са участвали 2479 наши читателки, сочи, че близо два процента от жените харесват най-много аналния секс от всички други възможни. Това означава, че за някои представителки на нежния пол аналният секс е върховното удоволствие.

Като се поразровим много назад в годините, откриваме, че аналният секс има богата предистория. Отношението на обществеността към него е било като „гнусотия“ и се е асоциирал главно с хомосексуалистите. Римският поет Марцел е заплашвал съпругата си с развод заради отказа й да правят секс по този начин, защото през онези времена аналният секс е бил част от обичаите на римските матрони. През XIX век аналното съвкупление е било популярно противозачатъчно средство сред работническата класа.

Днес отношението към този вид секс е коренно променено и за радост не ни тежат каноните на времето. Хората обичат да го правят, а медицината е напреднала достатъчно, за да може да ни обясни до колко аналният секс е вреден.

Защо се харесва?

Чисто физиологично аналният секс се харесва на жените, защото в началото на аналния отвор има концентрация на нервни окончания, чиято стимулация носи наслада. Това е причината и на много жени да им харесва да ги стимулират с пръст там или просто да ги галят.

Защо много жени изпитват болка?

Причината е, че не са се отпуснали достатъчно и не са се настроили физически и психически. Жената трябва сама да го пожелае и да прикани партньора си, а не просто да действат, защото са го решили предварително.
Специалистите са категорични, че при правилно „третиране“, няма причина жената да изпитва болка. Схващането, че аналният секс е задължително болезнен е абсолютен мит.
Ако има болка, която продължава след първоначалното проникване, значи нещо не е наред и трябва да прекъснете акта.
Важно е овлажняването, което може да бъде с изкуствен овлажнител или от естествената ви вагинална течност.

Какви са рисковете от аналния секс?

Ако сте решили да пробвате или сте почитателки на аналния секс, презервативът е повече от задължителен.Ректумът няма естествена защита от бактерии, както е при влагалището, и може да се заразите от редица болести. През дебелото черво право в кръвта с лекота проникват всички бактерии, на които партньорът ви може да е носител. По-лесно може да се заразите и от СПИН, херпес, гонорея, сифилис.

Трябва да сте много внимателни да не увредите стените на ректума. Това може да се случи при твърде бурен секс и от рязко проникване. Този „канал“ не е прав и може по-лесно да бъде наранен. Задължително бъдете много предпазливи, защото усложненията, до които може да се стигне, са сериозни.

По правило се смята, че жените изпитват дискомфорт след анално сношение. Това обаче не е задължително и може да се избегне. Аналните мускули са слабо тренирани и може да ги упражнявате сами, като ги стягате и отпускате, за да станат по-еластични с времето. Ако извършвате всичко внимателно, много бързо след акта ще може да възстановите нормалното си състояние. Много жени се оплакват, че след подобен полов контакт имат газове и не могат да контролират ануса си няколко дни. С редовно тренираме на мускулите „там“ тези неудобства могат да бъдат преодолени.

Важно е да разберем, че в днешно време табута в леглото между двама души, които се обичат, не трябва да има. Всяка жена решава сама за себе си дали иска и дали е готова да прави анална любов. Не го правете, само защото партньорът ви желае, а единствено след като вие сами поискате. Ако приятелките ви харесват аналния секс, а вие нямате желание и тази идея не ви се вижда привлекателна, не си мислете, че пропускате нещо. Все пак хората са различни и им харесват различни неща. Важното е да сме доволни от сексуалния си живот. А на някои и „стандартните“ начини са ни достатъчни, стига да сме с този, който обичаме.  

Източник rozali.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.