Здрави и вечно млади с пробиотици

Здрави и вечно млади с пробиотици

Днес ще ви запознаем по-отблизо с пробиотиците.

Напоследък много се говори за тях. Какво представляват те и могат ли да излекуват някои заболявания на стомашно-чревния тракт?

Знаете ли, че 2-3 кг. от теглото на един възрастен човек са съставени от обитателите на червата му – микроорганизмите? Тази маса не е за пренебрегване. Богатият ни „вътрешен свят“ трябва да бъде хранен, поен и понякога дори лекуван! При неправилно хранене, стрес и заседнал начин на живот чревната микрофлора често има нужда от изкуствена поддръжка. Затова са измислени пре- и пробиотиците.

Пробиотиците съдържат полезни за червата микроорганизми (симбиотични бактерии) и продукти на жизнената им дейност. Взимането на препарати и биологически активни добавки от тази група цели заселването на червата с „добри квартиранти“.

Какво лекуват пробиотиците:

– Тези препарати лекуват нарушенията в храносмилането. Пробиотиците пресичат ферментацията и процесите на гниене в червата, участват в разграждането на храната, попиват чрез повърхността си газовете, намалявайки по този начин подуването и подобрявайки храносмилането.

-Пробиотичните бактерии отделят редица вещества, които заздравяват стените на червата при различни възпалителни процеси. Затова те се прилагат при нарушения на дефекацията (диария или запек), газове, куркане и болки в корема.

– Втори черен дроб. Полезните бактерии са способни да обезвредят много вещества, започвайки от токсичните продукти на обмена на вещества и стигайки до антибиотици, тежки метали и канцерогени (вещества, стимулиращи развитието на рак).

Пробиотиците попиват през повърхността си токсините, отпадъчните вещества и дори вирусите. Изхвърлени заедно със съдържанието на червата навън, те прочистват организма от „отпадъците“, действайки като абсорбенти и детоксиканти.

– Укрепват имунитета. Пробиотиците в състава на чревната микрофлора играят ролята на мощен имуностимулатор. Те засилват защитните сили на тялото срещу различни заболявания – простуди, херпес и дори рак!

-Пробиотиците могат да елиминират напълно проявите на алергия и автоимунни заболявания (при развиване на алергия към собствените клетки и органи на тялото).

 Установено е, че дълголетниците в Кавказ на възраст над 95 години имат чревна микрофлора, подобна на тази при децата – основно звено в нея са лакто- и бифидобактериите. Количеството такива бактерии при тези хора не намалява с възрастта и е видимо свързано с продължителността им на живот. Може би изследванията на тази взаимовръзка ще помогнат на човечеството да открие тайната на вечната младост.

От друга страна пробиотиците са изключително важни за малките деца, които трудно устояват на бактериите и небалансираната чревна флора.

Ние ви препоръчваме Bifiform, който представлява комбиниран пробиотик за възстановяване на нормалната чревна микрофлора и превенция от дисбактериосис и диария.

Продуктът е на пробиотичния пазар повече от 20 години и се предлага в над 14 страни. Според статистиката брандът Bifiform е на чело на пазара в Скандинавия и Украйна.

Разтворът Bifiform има много удобна течна форма, която е лесна за дозиране и може спокойно да се съхранява на стайна температура.

Не съдържа консерванти , захар, алкохол, изкуствени оцветители и има неутрален вкус. Може да се използва от хора страдащи от млечна непоносимост.

Приема се една доза дневна и едно шишенце стига за 10 дни.

Източник hotnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.