Каква половинка е подходяща за вас според професията ви?

Каква половинка е подходяща за вас според професията ви? Любопитно проучване на онлайн сайта за срещи eDarling показва какви половинки си търсят хората с различни професии. В онлайн анкета са участвали над 25 хиляди човека, работещи в 20 различни професионални области.

Оказва се, че мениджърите търсят съвсем различен тип половинка от този, който търсят лекарите или пък полицаите. Част от резултатите са изненадващи, част от тях пък потвърджават известни клишета, пише немското издание Wirtschafstwoche.

Ето и какво показва актуалното изследване за различните видове професии:

Адвокати

Адвокатите и от двата пола има високи изисквания към своите партньори. Те  наистина трябва да са на ниво, а същевременно да обръщат внимание и на външния си вид. При мъжете адвокати от голямо значение е възрастта на половинката, както и нивото на образование.Те търсят по-млади жени. И адвокатите, и адвокатките си приличат най-вече в това, че не търсят романтика, защото самите те нямат време да бъдат романтични.

Лекари

В сравнение с останалите професии лекарите предпочитат такива партньори, които силно държат на етичните норми и принципи. А още по-важно за тях е нивото на образование на половинката и сексуалната хармония помежду им.

Банкери 

За банкерите най-важни са сексуалната съвместимост, приятелството, откритият диалог и чувството за хумор на половинката. В сравнение с мъжете от другите професионални области банкерите считат за много важно жените им да са високи на ръст и да държат на моралните принципи.

Чиновници

Типичните клишета за чиновниците се потвърждават и от проведеното проучване: те така или иначе имат точно определено работно време и изкарват деня си в сгради от 70-те години. Затова те търсят хармония, общи интереси и развлечения.

Дизайнери 

Не е трудно да се досетим, че дизайнерите имат високи изисквания към атрактивността на партньора – той трябва да поддържа добра форма и да се облича добре. Интересно е още, че жените дизайнери се смятат за много атрактивни и дори са на мнение, че са по-привлекателни от манекенките. По секси външен вид ги минавали само стюардесите.

Студенти 

Ясно е, че сексуалната съвместимост за студентите е от огромно значение, докато представители на останали професионални групи споделят, че това не е на първо място за здрава семейна връзка. Студентите обичат свободата и е сигурно, че няма да се обвържат с партньор, който вече има дете, защото това застрашава фриволния им живот.

Предприемачи 

Шефовете на големи фирми имат много стресово ежедневие и затова предпочитат партньор, който да умее да ги разтоварва и да бъде техен приятел. Предприемачите имат нуждата от човек, на когото да споделят чувствата и проблемите си. Външният вид тук е много по-ценен, отколкото за лекарите, банкерите и полицаите. Шефът мисли предприемачески и знае, че една красива половинка ще бъде добра реклама за фирмата.

Журналисти 

Журналистите търсят ерудирани, образовани партньори, като за представителите на професията от женски пол това е жизнено важно. Журналистите пренасят техния професионален морал (в идеалния случай!) и в търсенето  на партньори. За тях половинки с морал и принципи са на първо място. Проучването показва и тенденция, в която журналистките търсят мъже с чувство за хумор.

Учители 

Представителите на тази професия се смятат за интелектуалци и затова търсят половинки, които имат поне тяхното ниво на образование. Всички останали фактори в сравнение с представителите на другите професии не са от толкова голямо значение. Желание за интересни занимания не се търсят, нито пък романтиката играе някаква важна роля при учителите.

Мениджъри 

Отговорност, власт, пари и високи изисквания? Мениджърите често биват криворазбрани. Всъщност мъжете мениджъри са скромни и могат да бъдат привлечени просто от някоя жена педантка. Хората от тази професия смятат за важно половинката им да умее да мисли стратегически.

Земеделци 

Те определено са романтични. Нивото на образование не играе важна роля в търсенето на половинка, но пък за сметка на това моралът и етиката са от особено голямо значение. Жената на земеделеца трябва да бъде принципна, романтична и да умее да прощава.

Готвачи 

Готвачите често имат нерегламентирано работно време,  а това е враг на здравата връзка. Те нямат високо самочувствие и не се смятат за атрактивни. Затова за тях не е важно как изглежда партньорът им. Готвачите са по-нежната част от една връзка. Те умеят да прощават и са по-склонни да приемат партньор с дете.

Пилоти

Пилотите определено не са половинките, които ще си седят вкъщи и ще чакат жена си с току-що приготвена вечеря. Пилотите търсят силни жени. Пълни с енергия и жадни за приключения. Сексуалната съвместимост за тях е много по-важна от приятелството и открития диалог, а безупречният външен вид е предпоставка въобще да установяване на контакт. Освен всичко друго половинката на пилота трябва да бъде много принципен и дисциплиниран човек.

Полицаи 

Полицаите не изискват много от партньора. Това, което става ясно от проучването, е, че те не търсят свобода и собствено пространство, а са готови веднага на сериозно обвързване.

Стюардеси

Според проучването те са суетни. Имат високо самочувствие за себе си и търсят такива половинки, които могат да им дадат цялата свобода на света. Все пак човек, който лети от град на град, от държава на държава и от континент на континент, не трябва да се чувства задушаване във връзката.

One thought on “Каква половинка е подходяща за вас според професията ви?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.