Каквото ми кажат – плащам, отсече Лили Иванова

Каквото ми кажат – плащам, отсече Лили Иванова
Примата на естрадата Лили Иванова отрече да е търсила ходатайство за решаване на данъчните си проблеми от премиера Борисов и изрази готовност да плати всичко, което определят от НАП.

Певицата е провела среща с шефа на приходната агенция Красимир Стефанов, с когото е обсъдила течащата ревизия, констатациите на екипа на НАП до момента и предстоящите действия, които ще предприемат ревизорите.

Във вторник Стефанов коментира, че било нахално естрадната прима да се оплаква на премиера, позовавайки се на информация в медиите. Тогава той заяви, че Иванова има проблеми с данъчните.

„Никога не бих си позволила да искам ходатайство от когото и да било, за да уреждам моите данъчни въпроси. Не съм търсила министри, нито премиера Борисов заради течащата данъчна ревизия. Смятам това за нередно. Ще платя каквото определят от НАП”, категорична е естрадната прима.

Според нея грешките, които са допуснати, не са умишлени и се дължали на некомпетентност на бившия й счетоводител.

От приходната агенция съобщават, че към момента производството е спряно, защото се чака отговор от френската данъчна администрация за доходи, получени от певицата при участието й в парижката зала „Олимпия”.

„Към момента няма издаден ревизионен акт, тоест всички твърдения за задължения на Лили Иванова са спекулации. Когато този документ бъде издаден, ще коментираме подробности. Всички знаят какво име е тя за българската естрада и какво признание заслужава. 
Независимо от това правилата са еднакви за всички и ще ги приложим по еднакъв начин и за нея”, коментира от своя страна Красимир Стефанов. 

„Ако получим нейното писмено съгласие, можем да огласим резултатите от ревизията и публично”, допълни данъчен №1.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.