Какво ще спечелите ако се омъжите след 30?

Какво ще спечелите ако се омъжите след 30?
Предложение за брак

Хората се женят по много причини – жената е бременна, връзката има нужда от „развитие“, и двамата вече са на години, заради финансови подбуди и какво ли още не, пише tialoto.bg. Като че ли причината „любов“ остава малко на заден план. Всъщност любовта е най-хубавата, но твърде несигурна причина двама човека да сключат брак.

Много често семействата на жена и мъж, още в 20-те си години, не просъществуват прекалено дълго или със сигурност минават през много перипетии. Разбира се, става въпрос за последните години, когато вече на жена на 25 години не се гледа като на „престаряла“ и „стара мома“.

Днешните разбирания са различни от тези на предишното поколение. Реалността всъщност е такава, че вече една жена може да си позволи да бъде необвързана и без деца до 30-тата си година. Дори в някои случаи това е по-добрият избор. Защо?

Ето и причините, заради които си заслужава да изчакате до 30, преди да се омъжите:

1. В 20-те си години едва познавате себе си. Всъщност човек опознава себе си през целия си живот, но определено до 30 има много нови неща, които да научи за своята личност. Така че, ако изчакате със сватбата, вие ще бъдете много по-уверени, стабилни и отговорни. Ще знаете какви сте и от какво имате нужда. Хората се променят постоянно, но в 20-те това като че ли е най-видимо – от младежи те се превръщат в истински възрастни хора. Същото важи и за вашия партньор – ако вие сте на 20+, както и той, нямате гаранция, че след 10 години ще харесвате човека, в който се е превърнал.

2. Най-вероятно до 30 години все още сте финансово нестабилни. Разбира се, някои хора имат късмета да попаднат на подходящата работа още в самото начало и да изградят стабилна кариера още преди 30-тата си година. Повечето от 20-годишните обаче нямат стабилен доход или дори да имат, той със сигурност не е достатъчен за нуждите на едно семейство. По-добре се насладете на времето, в което ще можете да харчите спечелените си пари изцяло и само за вас. Сега е моментът да си купите тези супер скъпи обувки, без това да тежи на гузната ви семейна съвест!

3. 20-те години са периодът, в който трябва да гребете с пълни шепи от живота. Това е времето, което е предназначено за проучвания и забавления. Вие сте достатъчно млади, за да правите каквото пожелаете. Сексуалността ви е във вашия връх. Приемате разделите и разбитите сърца по-лесно. Имате свобода, която липсва на 99% от женените двойки (особено тези с деца). Освен това, ако не сте експериментирали достатъчно, когато сте били на 20+, най-вероятно ще искате да го направите, когато сте на 30 или 40 години. Но вие сте омъжени и това е почти невъзможно, а в някои случаи и застрашаващо брака. Така че радвайте се на живота, докато още сте в 20-те си години и гребете от него с пълни шепи!

4. Бракът е „завинаги“, защо трябва да бързате? Ако това е вярно и вие тръгвате към брачната институция с чистото съзнание, че искате да бъдете с любимия си мъж, докато „смъртта ви раздели“, значи няма причина да бързате. Може да си живеете прекрасно със сериозната си половинка, без да подписвате. Ако искате да го направите, само за да направите връзката си „по-стабилна“, значи бракът ви е обречен. Успешният такъв се крепи на вече стабилна връзка, а не на объркани взаимоотношения, които тепърва трябва да бъдат поправяни.

5. Постигането на успех става по-трудно с напредването на възрастта. Всеки човек има цели и мечти, които стават все по-трудни за осъществяване с напредване на възрастта. Разбира се, има цели, за които са нужни дори 10 години, за да се изпълнят. Има и такива обаче, които са на една ръка разстояние и човек сам избира да ги забави. Бракът прави преследването на целите много по-трудно, защото вече не сте самостоятелна единица, а имате човек до себе си. Много често и дете/деца, за които да мислите. В един момент желанието да бъдете перфектните майки и съпруги, ви кара да изоставите своите цели, или поне да ги отложите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.