Кали: Хората да си слушат, каквото поискат

Кали: Хората да си слушат, каквото поискат

В Пловдив не се забранява чалгата в закрити помещения.

Само по време на културния календар и в концепцията на празниците ще бъде забранена чалгата на открито.

Това заяви за бТВ кметът на Пловдив Иван Тотев. Припомняме, че в града под тепетата до края на годината чалгата ще бъде забранена.

Забраната няма да засяга ресторантите и заведенията, а само в рамките на културния афиш за предстоящите коледни и новогодишни празници, посочи още Тотев.

Решихме тази година да сменим малко концепцията за празнуване на празниците.

Това обаче не означава, че няма да има подобен тип музика по заведенията – Пловдив, може би, е меката на чалгата.

Това, което общината е направила като културна програма, означава, че чалгата няма да бъде чута по площадите, но това не е забранено по заведенията.

Ние сменяме стила не само на програмата, но имаме и нов коледен база с еднотипни къщички, обясни градоначалникът, коментира Иван Тотев.

От своя страна Галина Иванова – Кали, певица, коментира, че трябва да уважаваме културата. Какво значи в 21-ви век да забраним музиката, която се слуша от повечето българи?

В НДК по време на коледен концерт ще пеят Глория и Ивана, поясни Кали.

„Аз и моите колеги няма как да реагираме негативно, защото продължаваме да получаваме любовта на феновете било то в клубовете, било и на площадите. За мен това решение е недоразумение”, подчерта певицата, цитирана от cross.bg

На въпрос дали изпълнителите ще сезират Комисията по дискриминация, Кали каза: защо трябва да се стига до там. Феновете ще го направят сами.

„По Коледа хората имат право да слушат каквото си поискат”, подчерта певицата.

Източник hotnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.