Камелия: Ядрото на попфолка е разбито

Камелия: Ядрото на попфолка е разбито

-Здравей, Камелия, къде си, какво се случва с теб?

-Здравей, жива и здрав съм, почивам си активно, събрах тен, нямам разлики по тялото си /смее се/.


-На нудистки плаж ли беше?


-Не, не обичам нудистки плажове, но намирам такива местенца, където да се усамотявам и да мога да се отпусна. Спестявам от пари за бански, никога не съм имала.

-Къде почива? В България или в чужбина.
-И в България и в чужбина, но не на някое хитово място, където е модерно да се ходи. Бях с приятели, с които мога да си почина истински.

-С една дума, радваш се на живота и гребеш с пълни шепи.


-Точно така. Радвам се на живота, на най-простичките неща. Скоро бях на рожден ден на баба ми, да ми е жива и здрава, стана на 81 години. Толкова беше мило. Ядох баница и агнешко, неща, които обичам. Ето такива неща ме радват и ме карат да се чувствам жива.

-Имаш ли участия? Твои колеги се оплакват, че кризата здраво е ударила поп фолка.


-Да, имам. Не толкова колкото преди, разбира се, но достатъчно да зареждам хората с добра енергия и те да ме зареждат.

-Умира ли попфолка?

-Не, попфолка не умира, но има страхотни проблеми в бранша натрупани с годините. Когато аз първа заговорих за проблемите преди повече от година никой не ми обърна внимание. Единствения човек, който може да даде отговор на въпроса, защо се стигна до тук е г-н Димитров.

-Твоите млади колежки не спират да работят, а остават незабелязани, нямат твоите изяви, на Глория, Ивана…


-Да, възхищавам се на всички момичета, които полагат ужасно много усилия, влагат средства и време, за да се задържат на повърхността. Обаче има проблем – нищо ново, което да грабне не се появява. Скъпите клипове не са достатъчни. Няма ги песните, които носят заряда и душата на стария попфолк. Аз съм пяла песни без бельо, но това оставаше някак незабелязано, хората слушаха какво пея. Сега няма песни има само „без бельо“, което не е достатъчно. Посланието на музиката и песните не стига до хората.

-Kак си обясняваш това, интересно е да чуем твоето мнение.


-Времената са такива. Може би умрялата надежда в хората убива и попфолка. 20 години всички живеем в очакване нещо да се случи. Хората искат идоли. Искат „звезди пред, които да се прекланят. Те не вярват в това което се пее в новите песни, не вярват в любовта. Ядрото на попфолка е разбито. Хората не са глупави, вече не вярват в голяма част от изпълнителите. Но нещата са наистина сериозни, сега е лято, нека се забавляваме… и да не навлизаме в тази болезнена тема.

-Ти имаше късметът да „хванеш златните“ времена на попфолка?


-Когато започвах, аз знаех какво искам. Следвах пътя си неотклонно, затова той е толкова дълъг. Създадох доста стойностни неща, променях се, но никога не съм правила нещо, което не ми харесва или такова, от което да се срамувам. И сега може да се успее, но е по-трудно. Ако започвам сега кариерата си пак щях да успея. Ти знаеш, че съм различна. Когато аз сменях цвета на косата си, през ден, когато слагах лепенки на зърната си, никой не смееше. Сега вече всички се юрнаха да се променят и затова аз ще си стоя руса.

-Ти се изявяваш доста успешно и като водеща в „Споделено с Камелия“ по ТВ 7.


-Да, оказа се, че това е едно успешно шоу, от което хората имат нужда. В момента сме във ваканция, от 1-ви септември, живот и здраве, започваме отново. Хората имат нужда да говорят и някой да ги чуе и разбере.

-Не ти ли е скучно след тази дълга почивка?


-Никак! Имам нужда малко да се „пообера“, да се вгледам в себе си, да остана със себе си, да се поогледам. Чета книги, гледам телевизия. След всички тия години активна работа гледам малко по-различно на живота. Трябва да умеем да се радваме на всеки миг и най-вече на простите неща.

-Нови песни?

-Не, няма да е до края на лятото. Някъде бях чела, че съм записала нова песен, но не е истина. Има толкова много песни, а няма кой да ги слуша. Пак казвам, не е въпроса в количеството, а в качеството. В това време не ми се хвърлят празни сили.

-Щастлив човек ли си?


-Да. Благодаря на Господ. Когато човек знае какво иска от живота си и го постигне, няма как да не е щастлив. Разбира се, че и в кариерата и в личния си живот съм имала трудности, но когато и малкото те радва не може да не си щастлив.

Източник hotnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.