Кога жената престава да обича?

Кога жената престава да обича?
Любовта на жената е силна

Любовта на жената е силна, но винаги има неща, които могат да я убият и да направят така, че тя да изчезне. Петте най-важни причини за това са следните.

Постоянното критикуване

Непрестанното критикуване убива любовта. Постоянната нужда да се изтъкват нейните грешки и нещата, които „тя прави погрешно“, намаляват чувството на влюбване и привързаността й, докато в един момент на жената не й става все едно. Тя не вижда повече смисъл да се старае, защото той винаги реагира с критики и негативни коментари. <

Неблагодарността

Жената обича да се чувства специална и важна в живота на мъжа. Тя често е в повече от една роля – и домакиня, и майка, и готвачка и така нататък. Но докато се усеща обожавана, тези неща не са проблем. Напротив, жената обича да изпере и да сготви на мъжа си, ако усеща благодарността за труда си. В противен случай се чувства подценена и унижена. Когато трудът й започва да се приема за даденост, изчезва и любовта.

Рутината

Ако връзката ви е дълга, рутината също може да убие любовното чувство. Ако всеки уикенд правите едни и същи неща и всъщност нищо интересно, скуката може да предизвика у жената силното желание за промяна. Ако мъжът не е с нея, той ще й се струва като бреме, което й пречи.

Загубата на независимостта

Независимостта е здравословна във всяка връзка. И жената, и мъжът трябва да запазят своя личен живот, приятелите, заниманията, хобитата си. Не е нужно да се води двоен живот. Важното е да не подчиняваш своя живот на живота на партньора си. Любовта на жената изчезва, когато започнете да правите всичко заедно и след известно време започнете да се оплаквате, че ви липсва онова, което сте имали преди.

Липсата на химия

Жените често губят интерес, когато се изправят очи в очи с „истинския живот“. Той настъпва, когато първоначалното влюбване изчезне и започне съвместният живот, пълен с грижи за сметките, работата и децата. Когато химията и „пеперудите в стомаха“ изчезнат, за някои жени това е знак да продължат нататък. При някои обаче това усещане изчезва поради липсата на комуникация и емоционалното изключване на партньора, пише Index.hr.

Източник dnes.bg

2 thoughts on “Кога жената престава да обича?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.