Кога жените изглеждат най-стари?!

Кога жените изглеждат най-стари?!Жените изглеждат най-стари всяка сряда. И ако трябва да бъдем по-точни – това се случва в 15.30 часа следобяд, пише „Дейли мейл“.

Тогава енергийните нива спадат, стресът в работата е в пиковия си час и последиците от дългите нощи през уикенда показват своите отражения точно в сряда.

Британско проучване показва, че една на десет жени смятат срядата за най-стресовия ден от една работна седмица.

А четвъртък е денят, в който имат желание да се отдадат на любовни ласки. Ето защо и много жени са толкова щастливи на следващия ден – 60 процента от жените смятат, че петък е най-хубавият им ден.

Четвърт от жените споделят, че се стресират по няколко пъти в седмицата.

Проучването, проведено от компанията Сен Тропе, която скоро ще пусне на пазара нови продукти против стареене, разкрива, че две трети от жените усещат пълен спад на енергията в сряда на обяд.

Това принуждава много жени да хапнат нещо сладко, за да стимулират енергията си отново.

„Като комбинираме най-високите нива на стрес в сряда с така или иначе нормалния спад на енергията по обяд, се получава едно видимо стареене при жените – те изглеждат по-възрастни поне с няколко години“, казва Никола Джос, експертка по кожата към Сен Тропе.

„Много жени успяват да се запазят по-млади заради здравословния сексуален живот, който водят“, казваоще тя.

46 процента от жените е вероятно да се отдадат на пиене през уикенда, за да се освободят от стреса. Ефектите от алкохола обаче излизат наяве няколко дни по-късно.

Често жените не успяват да заспят в неделя и понеделник вечерта заради чувството, че ги чака дълга работна седмица.

Всички тези влияния се показват едновременно именно в средата на седмицата.

„Жените трябва да спят между 7 и 8 часа – това е най-добрата терапия за млада кожа. Ако спят по-малко, това веднага се отразява на лицето“, казва още госпожа Джос.

„След пиенето през уикенда идва огромната умора в сряда. Малко романтика в четвъртък ми идва добре, а най-щастлива съм в петък“, обобщава всеобщото женско мнение 31-годишната Мери Колинс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.