Кой са слабостите на модерната жена?

Кой са слабостите на модерната жена?За разлика от майките и бабите си, съвременната жена живее във век на по-различни ценности. Динамиката на живота и новите „правила“, които съвремието ни налага започват да изместват все по явно приоритетите, така естествени за жените допреди двайсетина години – семейство, дом, деца. Модерната жена все по-често избира образованието и кариерата за своя първостепенна задача и попадайки във въртележката на живота се оказва „омъжена“ за своята работа и на светлинни години разстояние от идеята да има партньор в живота.

Независимо от силното желание за любовна връзка, постигането и осъществяването й изглежда като неясен сън. Силите и енергията отдадени за професионална реализация и себедоказване са ощетили способността ни да показваме женската си уязвима страна. Направили са ни труднодостъпни и дори плашещи за мъжете. Имаме усещането, че ни е трудно да се развълнуваме и да изпитаме силна емоция или страст. Или дори да ги изпитваме, не смеем да ги изложим на показ. Изпитваме паника при мисълта, че можем да се провалим и затова крием дълбоко своята уязвимост. Не е ли странно? Жена, която може успешно да ръководи, контролира, предпазва околните, тайничко да копнее някой да нахлуе в живота й и да снеме това бреме от плещите й, да се грижи за нея, да й позволи да прави грешки.

Какво предлага животът на този тип жени?

По ирония на съдбата това са обикновено „слабия тип мъже“, тези които са готови да я следват и да се подчиняват. Силната жена продължава да търси „истинския мъж“, но при подобна среща се оказва, че страхът да си позволи да изгуби контрола над нещата я хвърля в паника и тя осъзнава, че не може да бъде с него.

Какъв е начинът да се излезе от този омагьосан кръг
?

Първо трябва да извадим на показ женската си страна, трябва да си позволим да правим грешки, да сме открити и уязвими. Всичко това ни прави нормални човешки същества и само така бихме станали привлекателни за мъжете, показвайки женската си природа. Та нали истинският мъж копнее да бъде за жената до себе си опора, сила, защита.

Големият въпрос тук е как да се променим! Как да загърбим годините, прекарани в отричане на женската си природа и борба да докажем на мъжете около себе си, че сме умни, силни, можещи! Тази трансформация може да се окаже едно от най-големите предизвикателства, но също така да промени живота ви завинаги.

Започнете с това да чувствате и изживявате емоциите си пълноценно, без задръжки – и хубавите и лошите. Дайте предимство на чувствата пред разума. Позволете си да бъдете понякога не съвсем перфектни, насладете се на действията си, не на резултата от тях. Повярвайте си, че точно липсата на перфектност ви прави уникална, човечна и любяща.

Позволете на хората около вас да ви помагат. Разрешете си „лукса“ да получавате. Помолете за помощ, колкото и да ви е странна тази „роля“. Опитайте да съборите предпазните стени, които сте изградили около себе си и покажете своята уязвимост без страх, че ще бъдете наранени. Само така ще дадете зелена светлина на желаната близка, романтична връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.