Лейди Гага подкрепи хомосексуалистите

Лейди Гага подкрепи хомосексуалистите

Лейди Гага изпя няколко строфи от новия си хит „Родена така“ („Born This Way“) и призова да се сложи край на дискриминацията срещу гейовете, обявявайки се за „дете на различността“, по време на гейпарад в Рим, предаде Асошиейтед прес.

Звездата, чийто албум „Born This Way“ наскоро превиши един милион продажби през дебютната си седмица в САЩ, се обяви срещу нетолерантността и дискриминацията на гейовете и транссексуалните хора, като спомена места като Близкия изток, Полша, Русия и Литва, пише БТА.

„Днес и всеки друг ден ние се борим за свобода. Борим се за справедливост. Търсим съчувствие, разбиране и преди всичко искаме пълно равенство“, извика поп-кралицата пред насъбралите се няколко стотици хиляди души в Циркус Максимус.

„Имаме същото ДНК. Ние просто сме родени такива“, добави певицата, цитирана от Ройтерс. Тя заяви пред публиката, че често са й задавали въпроса доколко самата тя е гей: „Моят отговор е: аз съм дете на различността“.

Лейди Гага спомена и италианските си корени, като добави, че истинското й име е Стефания Джована Анджелина Джерманота. Критикувайки нетолеранстността към хомосексуалистите, тя отбеляза, че много млади хора, които са с такава сексуална ориентация, са склонни към „самоубийства, самосъжаление и изолация“.

Организаторите на гейпарада „Юропрайд“ в Рим се надяват събитието да привлече вниманието към дискриминацията на гейовете в много части на света, отбелязва агенцията.

Източник hotnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.