Лепа Брена: Отвличането на сина ни преобърна живота ми

Лепа Брена: Отвличането на сина ни преобърна живота ми

Преди 21 години, когато свободата още беше нова дума у нас, Лепа взриви препълнения стадион „Васил Левски“ – нещо невиждано до този момент. Снимките на балканската кралица можеха да бъдат намерени на най-невероятни места, а почитателите й останаха верни през всичките години, когато за нея малко се говореше у нас. Самата Лепа и семейството й мина през не леки изпитания.

Това, което променя живота на семейството й обаче е отвличането на сина й Стефан през 2000 година направо от улицата, пише Сп. Story. Тогава детето било на 8 годинки, а откупът за живота му бил 2,5 милиона марки, които родителите платили след 5 кошмарни дни. След този случай семейството заминава в доброволно изгнаничество във Флорида. Дори, когато се връщат, избягват да говорят за този повратен момент в живота си.

Как промени животът ви отвличането на сина ти?
Лепа Брена: Не пожелавам никому да мине през това. Само един родител може да знае какво означава страхът, че можеш да надживееш детето си. Но нали не очаквате да ви кажа, че след това навсякъде обикаляме с армия лични телохранители? Отдавна съм свикнала с мисълта, че известността не само дава много възможности, но поставя и много ограничения. Не мисля, че семейството ми трябва да изживее живота си с чувство за страх и параноя, може и това е едно от нещата, които си повтаряхме дълго след това… Въпреки, че живеем в трудни времена, трябва да се опитваме да сме по-добри, трябва да мислим позитивно.

На какво учите с Боба синовете си?
Лепа Брена: Преди всичко да бъдат себе си. Да намерят своя път и да не престават да се усъвършенстват, не ги ограничаваме в нищо и винаги уважаваме личния им избор.

Какво влияние има съпругът ти Слободан Живойнович върху теб? Той ли има последен думата?
Лепа Брена: Почти за всички ходове в моята кариера, откакто сме заедно, се консултирам са него. Въпреки това не може да се каже, че неговата дума е последна, защото аз съм човекът, който задава гръбнака на концепцията, а неговата роля е рационална, делова – ако трябва так ада се изразя-аз съм артистът, той е бизнесменът.

Имаш почитатели по цял свят. Например в България ликът ти през годините беше във всички шофьорски кабини!? Къде е най-нестандартното и забавно място, където си виждала своя снимка?
Лепа Брена: В началото е странно да виждаш себе си навсякъде. И да чуваш за най-различни страсти, които предизвикваш. Но пък, който се страхува от мечки, не ходи в гората, нали? Иначе винаги ми е било смешно да виждам своя снимка в нечие портмоне като кредитна карта.

Сърбите са известни с ругатните си. Как е в твоето семейство?
Лепа Брена: Чувала съм, че и вие, българите, често ни надминавате по цветущи псувни. Не ми е в стила да псувам… Съпругът ми-ако така се чувства по-добре, защо не.

Имаш мюсюлмански произход. Какво мислиш за забрадените млади в 21 век?
Лепа Брена: Все по-често виждам момичета в свободни държави, които съвсем доброволно слагат забрадката. Следването на традицията и корените е свещен избор, който трябва да се уважава. Иначе, ако имах дъщеря, може би щях да разсъждавам по друг начин. Еманципацията на жената е нож с две остриета, но твърде много зависи от културния контекст.

Кога за последен път си се връщала към истинското си име Фахрета Яхич?
Лепа Брена: Ооо, то не ме е напускало никога!

Колко корекции допълват прекрасната ти визия? Кое помага повече-ботоксът или спортът?
Лепа Брена:Спортът е полезния навик, който отличава силните личности. Той много помага за това да изградиш дисциплиниран дневен режим и да умееш да контролираш времето си, за да бъдеш винаги една крачка напред. Наистина много уроци съм научила от спортните си занимания и съм вечно благодарна, че попаднах в такава среда. Козметичните корекции са глезотия, но трябва и смелост, за да се решиш на тях.

Лепа Брена

Защо реши концертът ти да е в зала? Изпитваш ли страх, че неможеш отново да напълниш стадион „Васил Левски“ след 21 години?
Лепа Брена: Не бих казала, че моментът може да се сравнява с 1990 година. Тогава политическата обстановка, не само в България, а и на целите Балкани беше подложена на драстична промяна. А в емоционален план България имаше нужда от такъв концерт, който да отприщи желанието за свобода, пространство, радост от живота, нови възможности. Стадион „Васил Левски“ за мен е един незабравим спомен. И до днес си пускам от време-навреме на записа от концерта, безспорно е емблематичен. Но вариантът на шоуто, който съм подготвила заедно с моя художествен екип в момента, е със специален дизайн за зала, с много модерна сценография, по всички стандарти на съвременната шоу продукция. С чисто сърце мога да кажа, че това ще бъде много, много по-грандиозно от онова, което видяхте преди 21 години. Неслучайно разказвах в София и давах за пример концерта през октомври в Белградската Арена по случай рождения ми ден-той е знаменателен за една нова Лепа Брена.

След трите серии на филма „Хайде да се волимо“ артистичната ти кариера залезе. Имаш ли планове отново да се върнеш в киното?
Лепа Брена: В момента съм съсредоточена изцяло върху концертната си дейност и новия имидж, който много се харесва на младите в Сърбия. Надявам се, че и на българите ще допадне. На 3 декември в зала „Армеец“ ще има нови песни, нова визия, но непременно ще има и много стари хитове, обещавам. Нека да оставим на публиката и някои изненади. Само едно ще кажа-всички, които обичат да се забавляват истински и искат да станат част от едно голямо шоу на световно ниво с балкански темперамент…

Източник hotnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.