Любов или навик: Защо прощаваме изневярата

Любов или навик: Защо прощаваме изневярата

За мнозина изневярата е непростима и тя най-често означава край на връзката. Но има и хора, които са готови да простят и да дадат на другия втори шанс. По каква причина някой прощава подобно нещо?

Страхът от непознатото


За някои страхът от нова връзка и от неизвестното е много по-силен от самата изневяра и за тях е по-лесно просто да я подминат, вместо да тръгнат към новото. Връзката им е дълга и те не могат да си представят как ще живеят без другия, дори не искат да си представят това. Да знаеш, че няма да видиш лицето му на възглавницата до себе си и фактът, че повече няма да можеш да се гушнеш с него, могат да са много по-страшни от изневярата му и понякога е по-лесно да простиш.

Децата

Когато и други хора са замесени в цялата история, нещата стават много по-сложни. Много двойки предпочитат да изберат отделни стаи, а не развод, точно поради факта, че той би се отразил много силно на децата. Традиционното семейство с двама родители понякога е по-доброто решение от раздялата и от това да караш децата да избират между двамата. Това обаче е възможно само ако мъжът и жената могат да се държат цивилизовано.

Финансовата обвързаност
Общото жилище, за което е изтеглен кредит, общите разходи и немислимата ситуация те да се удвоят, са достатъчна причина за много от двойките да останат заедно въпреки изневярата. Някои ще обърнат ситуацията в своя полза и ще продължат да изневеряват на партньора си, защото знаят, че той не може да ги напусне. Всичко накрая се свежда до много кофти съвместен живот.

Липса на самочувствие
Жената, която няма самочувствие, може да си помисли, че си заслужава партньорът й да й изневерява, понякога обвинява себе си за това. Това не е характерно само за жените, в този капан падат и мъжете, които си мислят, че никога няма да намерят толкова добра жена. Истината е, че никой не заслужава да го мамят. Партньорът, който изневерява, винаги има избор – да скъса и да причини по-малко болка, поне в дългосрочен план.

Безусловна любов
Някои толкова обичат другия, че просто не могат да кажат „не“. По-скоро биха го делили с друг/а, отколкото да го изгубят. Смятат го за по-добрата половинка и не искат да се откажат от него и макар че сродните души би трябвало да са си верни, те си затварят очите и се правят, че не виждат какво се случва.

Желание за подобряване на връзката
Ако двамата се обичат достатъчно и са готови да изгладят нещата, те ще останат заедно, за да се опитат да спасят връзката си. Това е вероятно една от най-добрите причини, поради която хората прощават изневярата и дават втори шанс на другия, който може би съжалява за постъпката си, пише Index.hr.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.