Любов с колежката, заслужава ли си?!

Любов с колежката, заслужава ли си?!

Да излизаш с колежка може да е трън в … или пък истинско предизвикателство, което да те кара да ходиш с желание на работа. Преди да се впуснеш в това приключение ето няколко неща, за които да си помислиш:

Размерът има значение

Големината на офиса не е за подценяване. От една страна е истинска катастрофа да се трудите много души в кутийка и връзката ви може бързо да получи „клаустрофобия“, защото ще си дишате въздуха буквално непрекъснато.

От друга страна в началото и без това ще искаш да си дишате въздуха, когато хормоните бушуват, така че действайте. После винаги можеш да отвориш прозореца или вратичката и да минеш през нея на въздух.

Началото на свалката

Щом сте колеги моментът на изненада и опознаване няма да бъде като традиционните. Все пак стъпките към свалката с бележките, кафетата и типичните въпроси малко или много ще са прескочени. Както стана ясно – вече дишате един въздух, пиете си кафето и т.н. Така че ще трябва да бъдеш по-креативен и по малко предвидим.

Хубавото е, че ако си от по-мързеливите имаш добра причина да преминеш към действие по-бързо, отколкото да караш по стълбата : „здрасти“ – „кафе“ – „вечеря“ (повторение на няколко вечери) и т.н.

Да скоча или да не скоча?

Обвързването ти с човек от офиса обикновено има някакво отношение към работата ти по-нататък. Внимателно премисли всички позитиви и негативи, които връзката ви може да доведе. Особено, ако си решил да израстваш в кариерата.

Накрая се запитай: „Струва ли си ?“

Ползите

Тайните смс-и, имейли, сексуалните шегички и сластните погледи през две бюра определено ще направят скучният ти работен ден по-приятен и очакван.

Сутрин ще се събуждаш с усмивка и ще се стараеш да се спретнеш в най-добрия си вид. А нейната усмивка, ще осмисля деня ти.

Ще обядваш по-дълго, тъй като ще имаш много добра причина в компанията на любимата, малко флирт, а защо не и един екстремен секс в обедната пауза.

Когато сте сами винаги ще има за какво да си говорите и не ловкото мълчание няма да се настани във връзката ви.

Ако имате силна химия, може да сте голям тандем в работата и да получиш похвала от шефовете и останалите колеги.

В зависимост от това на каква позиция е любимата ти, можеш да се добираш до информация, която до момента е била пълна мъгла за теб.

Проблемите

Клюките в офиса може и да ти дойдат малко в повече и да те изнервя шушукането на останалите служители. А и шефът може да не е очарован от новия ти семеен статус, който се отразява неблагоприятно на работата ти, защото влагаш повече във връзката си, отколкото в задачите.

Ако имате проблеми във връзката си, то те все някак ще станат обществени. Най-малкото жените трудно сдържат емоциите си и семейният ви живот до голяма степен ще бъде удостояние на офиса.

Възможно е да се отчуждиш от останалите, тъй като ще си обсебен от нея. Или пък тя от теб и ще ти диша във врата 24 часа в денонощието.

Вероятността за скандали между вас ще е по-голяма особено, ако офисът е малък. Все пак няма как да я игнорираш седмица при положение, че седи срещу теб.

Колкото и да сте щастливи с нея, другите жени в офиса ще се опитват всякак да те въвлекат в интрига или да те хванат в издънка. Всеки път, в който телефонът ти звънне или те потърси жена в офиса, ще има укорителни погледи и шушукане. И така от нищо, може без да се усетиш да стане нещо… и то нещо лошо!

Раздялата

Има възможност нещата между вас с времето да се прецакат. И после каква е вероятността да приемете спокойно факта, че ще се гледате по 40 часа седмично? Много малка е възможността да се разделите по взаимно съгласие, което означава, че някой ще е обиден, наранен и ще копнее за мъст. Струва ли си работното ви място да се превърне в бойно поле?

Не само нейната омраза ще трябва да търпиш, ами и тази на колегите ти. Все пак тя е „жертвата“ или поне така ще разберат всички.

След раздялата ще искаш да продължиш живота си на чисто. Ще искаш ново начало, а това няма как да стане тъй като старото ще те чака всеки ден там, на една ръка разстояние.

И ето как всички ползи могат да се превърнат в негативи. Ако си злословил за някой пред нея, докато сте били близки, ако си й споделял работни тайни или врътки, които си правил – всичко ще блесне, вероятно и по-грозно от самата действителност.

Вземи правилното решение

И ето те накрая седнал с кантар в ръце. Кое ще натежи повече – хубавото или лошото?! Направи това, което усещаш за правилно. Ако смяташ, че има ситуации, от които не можеш да излезеш „сух“ – по-добре дръж личния си и работния живот разделен. В случай, че имаш вратичка за всичко – действай смело, веднъж се живее!

Източник tialoto.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.