Любопитни факти за пениса, които може би не знате (18+)

Любопитни факти за пениса, които може би не знаете
Любопитни факти за пениса, които може би не знаете

1. Пенисът на Наполеон

Когато Наполеон умрял, докторът отрязал пениса му за аутопсия. През 1977 бил продаден за $2900 на уролог в Ню Джърси. По време на продажбата бил 1.5 инча или около 4 см.

2. Кандиру

Въпреки че няма и 3 см, това е една много опасна змиорка. Намерена е за първи път в Южна Америка. Това е паразит, който се храни с кръвта на по-големи риби. Надушва плячките си по следите от урина и амоняк, които големите риби оставят. През 1977 година обаче бил първият документиран случай, в който малко кандиру влязло в уретрата на мъж. По този начин се причинява замърсяване, кръвоизлив и в най-лошия случай може да се стигне до смърт. Единствения начин да се отстрани проблемът е чрез операция.

3. Преди пенисът е имал гръбнак

Този гръбнак изчезнал още преди неандерталците. Учените все още не са сигурни за приложението му, но предполагат, че благодарение на него ерекцията се е осъществявала много по-бързо.

4. Ембрионите също могат да имат ерекция

Да, точно така, докато ги носите в корема си!

5. Пенисът на Ким Чен Ир бил дълъг 1 метър и 2 сантиметра

… или поне според корейската версия на „Рекордите на Гинес“.

6. Джона Фалкон

Не е с чак толкова влиятелен размер като на Ким Чен Ир, но все пак 35 см в ерекция звучи доста сериозно.

7. Еякулацията зависи само от гръбначния мозък.

8. Животните с най-големи и най-малки пениси

Синият кит има член, който е дълъг почти 2 метра и половина, на слонът е 1 метър и 830 см (със S- форма, когато е в ерекция), а земеровката е с най-малкия – 5 см.

9. Спермата лекува депресия

Тя съдържа химикали, които повдигат настроението, успокояват, увеличават привързаността и ни правят по-сънливи. А също така съдържа поне 3 антидепресанта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.