Местят „Оскар“-ите

Церемонията по връчване на наградите

Академия за кинематографично изкуство и наука на САЩ разглежда възможността церемонията по обявяване и връчване на наградите „Оскар“ да бъде провеждана на ново място, а не в Кодак тиътър, както бе досега, съобщи Холивуд рипортър.

Церемонията по връчване на наградите „Оскар“ се организира в Кодак тиътър от 2002 г. В подписания с киноакадемията договор е посочено, че след като изтече 10-годишният контракт, споразумението може да бъде разтрогнато и да се потърси ново място за провеждане на церемонията.
Президентът на киноакадемията Том Шерак отбелязва в интервю за Холивуд рипортър, че просто ще бъде разгледана възможността, което не означава, че киноакадемията задължително ще се откаже от Кодак тиътър. „Представители на Кодак тиътър и на други кинотеатри ще дадат заявките си и съветът на директорите на киноакадемията ще вземе окончателно решение“ – обяснява Шерак.
Сайтът The Wrap, който пише за случващото се в Холивуд, посочва, че от 2011 г. се говори за финансови проблеми на Кодак тиътър. Макар от кинотеатъра да отричат, че става дума за банкрут, признават, че имат проблеми и са потърсили помощта на инвестиционни банки за решаването им.

Източник actualno.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.