Милко Калайджиев: Жена ми не може да търпи чалга

Милко Калайджиев:


– Как от Михаил стана Милко?
– По паспорт съм Михаил, но в Свиленград, за разлика от всички други градове в България, на Михаил му викат Милко.
– Разкажи за прословутия си мустак.
– Аз съм мустакът на републиката. Имаше преди време класация за десетте най-известни мъже с мустаци. Не можах тогава да се проборя с Иван Гарелов. Останах на второ място. Аз май съм участвал на-много пъти в тези подреждания: за най-популярен баща на близнаци, за най-грижовен баща, за най-хубав мустак, за най-широка усмивка.
– А как се срещна със съпругата ти Маргарита?– Нейните родители много трудно ме приеха. Едни толкова консервативни хора, възпитани строго патриархално, трудно допуснаха до единственото си дете разведен мъж. Много трудно се примириха. Заедно сме с нея от 1999 г. Тя търсеше едни записи от мен и оттам стана работата. На много места даже писаха, че искала да става певица. Няма такова нещо. Тя не обича чалгата.
– Зная, че имаш баба столетница. Как се чувства тя?
– Кара вече 101-вата си година. Казва се баба Анастасия. Тя ми казва, че не бива да се ядосвам за нищо. „Милко, нервите са най-лошото нещо”. И е права.  Тя е спокойна и затова е жива и здрава на тези години. Не ползва бастун, ходи си по улицата, гледа телевизия. Казва ми, че много важно е да не се прекалява с нищо.


Източник kliuki.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.