„Мис България 2012“ е сменена на Габриела Василева заради манипулиран вот

"Мис България 2012" е сменена на Габриела Василева заради манипулиран вот

Короната на „Мис България 2012“ Ина Манчева е отнета, а титлата е връчена на първата й подгласничка Габриела Василева. Това обявиха организаторите на конкурса пред ТВ7.Председателят на журито Стойчо Керев и Емил Кошлуков, един от организаторите чрез партньорите на ТВ7 от „Ноу фрейм медия“, обясниха, че Ина изпреварвала в класирането Габриела с една точка, но по нечестен път.

Причината е, че Манчева е спечелила гласа на публиката по време на конкурса и преди него, който носи три точки, но проверка на организаторите показва, че вотът по интернет е бил манипулиран.

„За нас е изключително важно всичко да е прозрачно. Бяха преодолени защитите в сървъра в интернет. Благодарение на гласуването на публиката тази година първа стана Ина Манчева. Това е станало със заразяване на компютрите. Имаше гласуване от Бангладеш, Пакистан и други държави от Азия. Затова решихме да касираме този вот“, обясни Емил Кошлуков.

Той призна грешката на организаторите и каза, че от следващата година гласуването на публиката ще спира два дни преди финала, за да има време да се проверят гласовете.

„Това накърни достойнството ми. Това обаче ме направи по-мъдра, защото този конкурс трябва да е честен. Пожелавам успех на Габриела на световния конкурс. Чувствам се обидена, защото това трябваше да се провери по-рано“, пък бяха първите думи на Ина Манчева, след като разбра за промяната в класирането.

От своя страна новата победителка Габриела заяви: „Объркана съм и не знам как да реагирам. Но съм сигурна, че с Ина ще останем приятелки и ще си помагаме в каузите, в които участваме. Разбирам, че й е много тежко. Сигурна съм, че ще се справя и ще се посветя напълно на каузата“, заяви тя.

Новата „Мис България 2012“ е родена в Бяла Слатина. Учи в УНСС и работи в дискотека. Би дала всичко за майка си. Обича животните, танците, моторите и забавленията с приятели.

Източник dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.