Най-после резнаха Фейсбука и порното на министерските служители

Фейсбук

В деня, в който от Фейсбук оповестиха, че имат вече половин милиард потребители, родните ни чиновници се оказаха извън това число поне в работното си време и на работното си място. Пълна забрана за ползване на безплатната и удобна интернет програма за комуникации скайп и социалната мрежа Фейсбук са въвели сисадмините на МС – сочи проверка на „Нощен труд”.

От известно време е резнат достъпът и до всички сексстраници и торент сайтове за филми. Табуто е наложено директно от секретариата на правителството и е изпълнено от компютърните администратори. Забраната обхваща всички министерства и държавни агенции.
Според министерски компютърджия скайпът е махнат поради съображения за сигурност. В компютрите на чиновниците имало важни държавни тайни и ползването на чат програмите можело да доведе до кражбата им. Този вопъл обаче едва ли е основателен, защото всяко ведомство има секретно деловодство, където се пази важната информация. Там компютрите не са вързани с интернет. Неофициално – за да не се разсейвали чиновниците в работно време с лични разговори и гледане на филми, че дори и на хард порно.
Як филтър е сложен за всички розови сайтове. Ако в заглавията на интернет сайтовете се съдържа някоя от следните думички sex, erotica, porno, teen, на служебния монитор излиза излиза голямо съобщение с червени букви STOP. От пиратските сайтове невъзможно било използването на Арена и Замунда.
Чиновниците роптаят, че всички администратори на мрежи в министерството си ползват без проблем каквито им душа поиска сайтове. Служителите недоволстват, че и най-масовата социална мрежа Фейсбук също е сред забранените комуникации. Единственият официално уредил се със скайп и Фейсбук на служебния си компютър бил финансовият министър Симеон Дянков. Любопитна информация е, че 2360 потребители в социалната мрежа Фейсбук са харесали профила му.

Забраната на скайп, фейсбук и порното обаче не засяга общинските служители. Досега нито един кмет не е издал подобна заповед и чиновниците по места си гледат порно на воля в работно време.

Източник razkritia.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.