Нетрадиционна реклама измайсториха от „BTV“ на Бойко Борисов

От много време насам хората са открили поразителната прилика между българският министър-председател Бойко Борисов и художествения персонаж „Кръстника“. За първи път обаче се дава пълна гласност на това толкова особено сравнение – частната медия с национален ефир „BTV“ излъчи двуминутен репортаж за изложбата на незнаен художник.
Очевидно премиерът, във връзка с предстоящите избори и настоящия крах на народните надежди към него, си прави своеобразен „пиар“. Доказателство за това, коментираха възмутени, е че „Битиви“ при други обстоятелства трудно (евфемизъм на „никога“) ще се хване да рекламира някой от безбройните художници. Като се има предвид в каква кал е потънало качественото изкуство у нас, пределно ясно е как един посредствен представител на изобразителното изкуство получава мощен национален ефир и то с нещо, което никак не е негова идея.
„Четката“ по премиера е още по-колоритна с поставените наоколо произведения, изобразяващи добри образи със значение за цялото човечество, като „Мона Лиза“, преправена с елементи от лика на Леонардо, Майка Тереза, Никола Тесла и т.н. Най-добре ще е обаче да не задаваме въпроса „Какво прави Бойко Борисов до Майка Тереза – повишава авторитета си или понижава нейния?“ Също без коментар е добре да остане надписът-внушение* „I will lov you“ („Аз ще те обичам“), заместващ със същата стилизация оригиналния „The Godfather“ („Кръстникът“).

Истината за идеята „Бойко – Кръстника“ е, че тя начева още от влизането на Борисов във висшите слоеве на държавната власт и натрапчивото му присъствие във всички телевизии. С образа му са правени безброй колажи, стъпващи на приликата му с „Кръстника“ – учудващо добра по външен вид и изключително специална по „осанка“, а защо не „и още нещо“. Докато това беше само вид критика, виждаме че вече са измислили как да го обърнат в полза на клиента.

Източник kliuki.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.