Номинациите за наградите Оскар 2012 са ясни

Номинациите за наградите Оскар 2012 са ясни

Глен Клоуз и Мерил Стрийп излизат една срещу друга в битката за Оскар.
Актрисата Дженифър Лорънс („Зимен дар“, „Х- Мен: Първа вълна“, „Бобърът“) и президентът на Академията Том Шерак представиха в Бевърли Хилс тазгодишните номинации за наградите Оскар.

Номинациите за Най-добър филм са за „Артистът“, „Изобретението на Хюго“, „Потомците“, „Ужасно силно и адски близо“, „Южнячки“, „Боен кон“, „Полунощ в Париж“, „Дървото на живота“, „Кешбол“.

За Главна мъжка роля са номинирани Джордж Клуни, Жан Дюжарден, Гари Олдман, Демиан Бишир и Брад Пит.

За наградата за най-добра Главна женска роля ще се борят Глен Клоуз, Виола Дейвис, Руни Мара, Мерил Стрийп и Мишел Уилямс.

В категорията Поддържаща мъжка роля ще се състезават Кенет Брана, Джона Хил, Ник Нолти, Кристофър Плъмър и Макс фон Сюдов.

Сред претендентките за наградата за Поддържаща женска роля са Беренис Бежо, Джесика Частейн, Мелиса Макарти, Джанет Мактиър и Октавия Спенсър.

Най-много номинации – 11 на брой, има филмът на Мартин Скорсезе „Изобретението на Хюго“, плътно следван от „Артистът“ на Мишел Азанавицио – с 10 номинации. „Хари Потър и Даровете на Смъртта: Част 2“ ще се бори за награда в 3 категории.

Тази година за пръв път от академията решиха, че в категорията най-добър филм ще бъдат номинирани от 5 до 10 филма, а не само 5, както бе до 2008 г. или точно 10, както бе след това.

Церемонията за връчване на наградите „Оскар“ ще се състои на 26 февруари в Лос Анджелис в „Кодак тиътър“.

Източник dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.