Няколко правила за безпроблемно семейно коледно тържество

Няколко правила за безпроблемно семейно коледно тържество

Коледа е празникът, на който се събират семействата в пълен състав и това често пъти е повод за гафове, скандали, сълзи и драми. За да премине честването спокойно, трябва да се спазват няколко правила, препоръчва френският сайт Манли.

Източник Пред децата възрастните никога не трябва да разкриват, че Дядо Коледа не съществува. Това само ще спести ненужните сълзи и викове на недоволство. Върху подаръците под елхата не бива да се оставят етикетите с цените им. Често пъти някои правят това нарочно, а после твърдят, че е било без да искат. Целта е да покажат колко са се охарчили за дарове за близките.

Третото правило е, че след многото чашки вино зетьовете и снахите трябва да се въздържат от критикуване на свекървите и на тъщите. В противен случай семейното тържество може да се изроди във война на поколенията. Мъжете никога не трябва да казват на домакина: „Наистина е печена твоята пуйка“, защото това може да се възприеме по два начина – или като хвалебствие за добре изпечената пуйка на масата, или като неуместна похвала за сексапила на домакинята. Гостите не бива да отбелязват след всяко ядене, че всичко е много вкусно, защото могат да се окажат заставени от домакинята да си сипват непрекъснато допълнително, дори от ястие, което не харесват.

Но най-големият гаф, който всички трябва да избягват, е измъкването от коледното семейно събиране. Винаги в някое семейство има по някоя нетърпима личност и черна овца, но поне на Коледа хората трябва да положат усилия, за да изтърпят лошия й нрав или недостатъците й, вместо да се „укриват“ от коледното семейно парти, препоръчва френският сайт.

actualno.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.