Окончателно: Робин Уилямс се е самоубил

Окончателно: Робин Уилямс се е самоубил
Окончателно: Робин Уилямс се е самоубил

Потвърдено бе, че причината за смъртта на актьора Робин Уилямс е самоубийство.

„Смъртта на г-н Уилямс е настъпила вследствие самоубийство, без външна намеса. Експертизата доказа и че той не е бил употребил алкохол или наркотици, следователно е посегнал на живота си в напълно ясно съзнание“, съобщи следователят от окръг Марин, Калифорния.

Робин Уилямс почина на 64-годишна възраст на 12 август т.г. Актьорът бе открит мъртъв в дома си в калифорнийския град Тибурон, обесен на колана си. По сведения на негови приятели и колеги Уилямс страдал от депресия, породена от зависимостта му към алкохола и финансови проблеми.

През годините актьорът на два пъти постъпва в специализирана клиника, за да се пребори с алкохолната си зависимост. Цели 13 години той не близва алкохол, но през 2013 отново посяга към чашката. Съпругата му Сюзън Шарън разкри, че Уилямс е имал и Паркинсон в ранен стадий.

Уилямс е лауреат на „Оскар“ за поддържаща роля в „Добрия Уил Хънтинг“ (1998) и 5-кратен носител на „Златен глобус“. Актьорът бе известен предимно като комик, но една от най-запомнящите се негови роли бе драматична – на преподавателя по английска литература в шедьовъра „Обществото на мъртвите поети“(1989).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.