Войната за женската статуетка в попфолка е безмилостна

Войната за женската статуетка в попфолка е безмилостна
Джена вероятно ще остане само с тази награда. Снимка: Facebook

За мен не е важна статуетката, важна е любовта на публиката. Наградите са нагласени и не отразяват реалността. Приз не искам, мен ме оценяват феновете. Това са само част от клишетата, които съпътстват музикалните церемонии.

След по-малко от седмица – на 24 февруари, ще станат ясни и отличниците в попфолк жанра. И по-конкретно – тези, които са под шапката на „Пайнер„. През последните една-две години мнозина побързаха да погребат тази музика, по медиен интерес тя отстъпи и Преслава, Анелия, Галена и компания бяха изместени от Криско, 100 Кила, Графа, кандидат-звезди от музикални риалитита.

Истината обаче е, че жанрът си е жив, продукцията не е намаляла, а битките за върха в него не стихват.

Тази година феновете станаха свидетели може би на най-ожесточената война преди раздаването на статуетките. Безспорно, най-голямата конкуренция е в категорията за Певица на 2014, където номинирани са Галена, Анелия, Преслава, Джена, Емилия и Цветелина Янева. На женския фронт винаги е интересно, но за първа година битката се изроди.

Започна се с брутален кадър в социалните мрежи, на който Джена държи отрязаните глави на Преслава и Анелия и посланието „Моята награда“.

Преслава и Джена, Пиши го неуспешно... Снимка: Facebook
Пиши го неуспешно… Снимка: Facebook

Джена на няколко пъти е показвала, че се чувства пренебрегната от липсата най-важната статуетка – Певица на годината. Още докато беше никому неизвестна, далеч от „Пайнер“ и с краден псевдоним, тя имаше самочувствието на „най-пеещата на живо“. Има го и сега, но нещо не й достига за върха. Нейни колежки често просъскват, че катери стълбицата заради „по-близки отношения с шефа“, но засега шансовете й са нулеви в конкуренцията на Преслава, Галена и Анелия. Няма да помогне и кървавата демонстрация, за която бяха обвинени нейни фенове. Джена намери поддръжник в лицето на Камелия, но блондинката вече не е в „Пайнер“ и едва ли може да окаже някакво влияние.

Всъщност отрязаните глави бяха последвани с нов колаж. Този път Преслава е вдигнала победоносно статуетка, а нейде в краката й се гърчи Джена.

Според предварителните залози именно Преслава, Анелия и Галена са истинските претенденти за номер едно. И трите дебнат в засада, правят се на лицемерно колегиални и изтъкват колко са добри конкурентите.

От трите най-онеправдана е Анелия, която все се разминава с върха, независимо че имаше години, в които признанието Певица на годината й прилягаше. Но първо не можеше „да хване ръка“ от Ивана, а после и от Преслава.

За Емилия и Цветелина Янева ще останат утешителни статуетки. Янева открито заяви, че тази година награди не искала, и допълни с категоричност, че публиката не оценява реално заслугите на изпълнителите.

„През всичките години разбрах, че наградата в България не ти носи плюсове, защото хората обичат да приписват наградите и успехите на други неща, а не на талант и хубави песни. Осъзнах, че хората не оценяват, те не казват “Да, тя заслужава”. Винаги има борба между феновете на отделните изпълнители и никой не е признат напълно за наградата, която взима. Затова и на мен не ми е важно и вече не се радвам на награди. Радвах се преди пет години, когато спечелих “Дебют на годината”, заяви в минорен тон Цветелина.

Очакванията са Емилия също да се задоволи с някакъв утешителен приз и да се радва на любовта на феновете.

При мъжете като че ли е по-спокойно, след като абсолютен фаворит е синът на Тони Стораро – Фики. Конкуренцията тук е доста по-слаба, може би Галин е певецът, който ще оспорва статуетката на Фики. В последните дни обаче и той започна да говори, че не наградата, а любовта на публиката е важна. За същата любов заговори и Константин, което на практика изяснява картината.

Треската за чалга Оскарите навлезе в кулминационната седмица, а кои ще бъдат призьорите, ще стане ясно на 24 февруари в НДК.

One thought on “Войната за женската статуетка в попфолка е безмилостна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.