Показват госпожица Калина в по-особена светлина

Мирослав Найденов е подписал сигнал до прокуратурата за неправомерни действия на Калина Илиева
Мирослав Найденов е подписал сигнал до прокуратурата за неправомерни действия на Калина Илиева като директор на Държавен фонд „Земеделие”.
„Тя е подала множество сигнали, сега ние сме подали срещу нея”, коментира земеделският министър.
Той уточни, че става дума за неправомерни действия на Илиева по отношение на проекти по САПАРД и Програмата за развитие на селските райони.
Досега от министерството са подали няколко сигнала срещу скандалната бивша шефка на Държавен фонд „Земеделие”.
„Ще покажем госпожицата в по-особена светлина”, закани се министър Найденов. 
Няколко часа по-късно стана ясно, че РЗС подготвя сигнал за злоупотреба с власт и търговия с влияние за организирана престъпна група в Министерството на земеделието и храните под прякото ръководство на Мирослав Найденов. Това съобщиха от партията на Яне Янев.
РЗС призова всички ощетени граждани и хора, на които е търсен подкуп от тази група, да представят факти и данни в централата на партията най-късно до 15 март.
„РЗС смята, че когато излезе истината Калина Илиева може да се окаже положителен за корупционната среда ентомологичен субект, а Министъра на земеделието опасен трипс (вид вредител по житни растения-бел.ред.), който смуче корупционен сок от фаза вретенене до цъфтеж на всяка обществена поръчка в системата на МЗХ. При евро проектите се нахвърля главно върху последния обвивен лист, чрез който си гарантира поне 20% комисионна”, се казва в съобщението на партията.
Според информацията на РЗС „кметове от монтанска, хасковска и пловдивска област знаят подробности“, други разследващи органи разполагат със сведения за развиващи се корупционни практики, но истината се прикривала.
„РЗС не приема поредния опит на земеделския министър да се оправдава нападайки Калина Илиева. Дали е имала диплома или не, е далеч по-маловажно, отколкото корупционните действия и практики на споменатата по-горе престъпна група“, твърдят още хората на Яне Янев.
Скандалната Калина Илиева беше изгонена от Държавен фонд „Земеделие“, след като се разбра, че до последно кри бременността си и представяше фалшиви болнични листове. След това пък гръмна бомбата, че тапията на Илиева за завършена магистърска степен във Висшия институт по техника и икономика в Берлин е фалшифицирана.
От института официално потвърдиха, че дипломата й е фалшива. От ВУЗ-а изпратиха писма до министерствата на земеделието и на образованието, с които информираха, че не са издавали документ на Илиева нито за магистърска степен, нито за бакалавърска.Прокуратурата започна разследване по случая.

Междувременно стана ясно, че Калина Илиева е заливала европейската служба за борба с измамите – ОЛАФ със сигнали, в резултат на които са спрени стотици проекти за близо 200 млн. евро. За много от проектите фермерите вече водят дела срещу фонд „Земеделие“.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.