Рийз Уидърспуун с драматична роля

Рийз Уидърспуун ще участва в драмата

Рийз Уидърспуун ще участва в драмата „Дяволският възел“ („Devil’s Knot“) на канадския режисьор Атом Егоян, съобщи Deadline.

Филмът ще е екранизация на книгата „Дяволският възел: Истинската история на тримата от Западен Мемфис“ („Devil’s Knot: The True Story of the West Memphis Three“), публикувана през 2003 г.

В нея са описани реални събития. Разказва се за трима младежи, които през 1994 г. са обвинени в убийството на трима 8-годишни малчугани. Твърди се, че убийството е било част от сатанински ритуал, пише БТВ.

Единият от обвиняемите е осъден на смърт, а двама – на доживотен затвор. През 2007 г. е извършен ДНК анализ. През август 2011 г., след редица допълнителни изслушвания, тримата обвиняеми по делото са пуснати на свобода.

Снимките на филма трябва да започнат през лятото на 2012 г. Уидърспун ще изпълни ролята на майката на едното от убитите момчета. Първоначално тя е убедена във вината на тримата, но по-късно променя мнението си. Сред известните филми на Егоян са „Клое“, „Арарат“ и други.

Източник hotnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.