Сексапилен глас – страстна външност, научно доказано!

Сексапилен глас - страстна външност, научно доказано!
Скарлет Йохансон

Страстните тонове на гласа в телефонен разговор със загадъчна непозната карат много мъже да си представят сексапилна жена. Дали обаче тя е толкова привлекателна и на живо, колкото я издава гласът й? Австрийски учени, цитирани от в. „Дейли експрес“, твърдят, че притежателките на сексапилен глас наистина имат и по-атрактивна външност.

Авторите на проучването от университета на Виена са открили, че е по-вероятно жените със страстен глас да имат и по-привлекателни лицеви черти като по-високи скули, по-меки линии на челюстта и по-плътни устни. Лицата им като цяло са по-симетрични – издайнически признак за добри гени.

Настоящото изследване обяснява защо жени, известни със сексапилния си глас – като например холивудските звезди Мишел Пфайфър и Скарлет Йохансон, изглеждат точно толкова привлекателни, колкото звучат.

За целите на проучването австрийските специалисти са фотографирали 42 студентки и са записали говора им. Записът след това е бил пуснат на мъже, които правилно са оценили по гласа окачествените като най-привлекателни участнички.

Изследователите обясняват, че мъжете са еволюирали да използват звука като допълнителен сигнал, който наред с външността им помага да оценяват женската плодовитост и да съдят за нея с най-малък процент на грешка при избора на партньорка за създаване на потомство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *