Скандал! Осъдиха Ивана!

Скандал! Осъдиха Ивана!

След ревизия и заведено дело, Бургаският административен съд осъди Ивана да изплати над 45 000 лв.

Сега вече разбираме защо Ивана пее с такъв хъс парчето си „Ах, тези пари”. Данъчни измъчиха фолк дивата и сега тя е осъдена да плати на държавата над 45 000 лева с лихвите. Изпълнителката на „Безумна цена” не е плащала данък от 2006 година насам.

След ревизия и заведено дело, Бургаският административен съд осъди Ивана да изплати над 45 000 лв., по информация на Besove.bg.
Според проверка на НАП Ивана е декларирала 76 хиляди лева за 2006 година – една от най-силните години в бранша. Певицата не се е регистрирала по ДДС, както се налага по закон, ако годишните приходи минават 50 000 лева.
Ивана със сигурност не е единствената, която заобикаля закона. Данъчните отдавна са погнали музикалния бранш, и то не само в чалгата, но и в естрадата. Така например името на Лили Иванова също бе изцапано от данъчни далавери. Вечната и святата обаче се оправда, че счетоводителят й бил некомпетентен и допуснал неволни грешки.
Съмнение за данъчен произвол имаше и при Глория, и Преслава – едни от най-скъпоплатените певици в бранша. За разлика от скромните 5 хилядарки, които взима за участие Ивана, Гло и Преси си искат миниум по 10 000 лв.
Как те се разбират с данъчните, предстои да разберем.

Източник kliuki.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.