Снимат Аватар 2 в България

Снимат Аватар 2

Водят се преговори с няколко държави за снимки на части от Аватар 2, но най-голям ШАНС за сцена на продължението на хитовия блокбъстър има България, заяви пред журналисти говорител на Twentieth Century Fox.


Действието на дългоочаквания проект, чиято премиера ще бъде на 19 декември 2014г., ще се развива в океана на Пандора. Въпреки това обаче, в сценария на Джеймс Камерън има сцени от футуристични подземни катакомби на древен град.

Наблюдатели от Twentieth Century Fox са се спрели на българските пещери Дяволското гърло и Съевата дупка, които според тях ще са много подходящ терен за снимките. В момента американската компания води преговори с българското министерство на културата.

Продуцентите са обещали да използват наши статисти, и дори да поверят една от централните епизодични роли във филма на известен роден актьор. По неофициални данни те са се спрели на Стефан Данаилов, защото той е безспорен авторитет в българското кино, а и за него се е застъпил лично американският посланик у нас Джеймс Уорлик, с когото си партнираха за кратко в Стъклен дом.
Ролята, в която трябва да се въплъти Ламбо, е на стария и мъдър пазител на древния град. Именно ангажиментът на бившия министър на културата в сериала обаче, може да създаде проблем.

Снимачният му график е много натоварен и освен ако сценаристите не решат да го отстранят временно, Данаилов може и да не успее да стане част от култовия проект.

В българските кино среди вече се спрягат имената на евентуалните резерви. Първи сред обсъжданите е Джоко Росич заради въздействащата му харизма и уникалния му глас. Някои дори предлагат като вариант Коцето Калки, впечатлени от особеното му духовно излъчване и афинитета му към мистичното.

Източник hotnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.