Стоичков призна: Естествено, че бях изненадан, когато получих титлата „Доктор хонорис кауза“

Мегазвездата на българския футбол Христо Стоичков

Мегазвездата на българския футбол Христо Стоичков гостува в предаването „Отблизо“ по БНТ. Той даде едно от най-откровените си интервюта, в което се върна отново към полуфинала с Италия на Световното първенство в САЩ.

Той нарече реферът Жоел Киню, който не позволи на България да се бори за място на финал, пълен бездарник и заяви, че никога няма да му прости, тъй като е разбил най-голямата му мечта.

„Аз съм много отворен човек. Никога не съм имал проблем с големите журналисти. 20 години в Испания не съм имал проблем. Най-много се дразня, когато не знаят кога или как да ми зададат въпрос.

Вече имах четири школи в Каталуния и много исках да имам и в България. Правя всичко за доброто на децата. Любовта ми към футбола никога няма да свърши. Над 120 деца тренират в Етрополе и всичко там им е безплатно.

Не обичам да взема някое дете само защото е на някой приятел. Затова правим всичко честно и прозрачно. Когато им се карам, те ме обожават, защото тогава им казвам истината. Направихме им подаръци за Коледа, защото така показваме уважение. Аз не искам на мен да ми правят подаръци, имам си всичко.

Сега съм по-улегнал, сега си правя изводи. Продължавам обаче да правя грешки и да избързвам понякога. По-красив няма да стана, по-грозен няма да стана, по-умен мога да стана, но по-прост не мога да стана. Естествено, че бях изненадан, когато получих титлата „Доктор хонорис кауза„, завърши Стоичков.

Източник hotnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.