Тайните, които гарантират щастлив семеен живот

Тайните, които гарантират щастлив семеен животНе е чудно, че жената влиза в семейния живот като кълбо от нерви, нарамила голямата кошница с очаквания. Причината е, че биологически тя е по-чувствителна от мъжа, а сватбата е огромна промяна в живота. Тънки и невидими нишки дърпат душата й в сложна симфония и й трябва мъж, който да я разбира.

Периодът на ухажването отдавна е минал, мъжът е покорил сърцето, чувствата и мислите й. Сложили сте подписите си в брачното свидетелство, а на другия ден вече нищо не е същото. Ето какво очаква жената от семейния живот и какво намира.

Комуникация

Жените имат по-голяма нужда от комуникация, те са по-общителния пол. Семейните отношениия за нея са общуване, говорене, споделяне, разискване, обсъждане. Не всеки мъж изтрайва на тази програма дълго време, но си струва да го поставите като правило и традиция в семейството ви.

Състрадание

Сега вече има мъж до себе си 24 часа, който трябва да настрои вълните си на нейната честота и когато й е мъчно и тъжно, той да се притече на помощ и да й посвети вниманието си. Ако той се прави на разсеян, седнете до него и го прегърнете – така ще му подскажете, че ласката му ви успокоява.

Романтика

Малките нежни жестове на обич са като допинг за всяко дамско сърце. Подскажете му и наложете някои романтични трикове, на които да се радвате ако не всеки ден, поне всяка седмица. Не е без значение, че някои от тях са дори без пари.

Грижовност 

Жената иска да се чувства обгрижвана и в безопасност. Здраво мъжко рамо, силна ръка и устойчиви емоции, които да я заземяват – не е чак толкова много, нито трудно постижимо. Харесва й чувството на привързаност и грижа, които мъжът показва към нея. Приятелска прегръдка и мъдър съвет – научете го, че цените близостта му и готовността му за помощ и ще му стане навик да ви ги предлага.

Признание

Моля, благодаря, извинявай – три прости думички чудесни и много лесни за произнасяне. Жената има нужда от признание – защото работи поне на 2 фронта – в службата и в къщните задачи, а когато се появят децата, бойните полета стават 3! Знаем, че женската работа у дома винаги остава незабелязана – банята и тоалетната от само себе си се чистят, пазарските торби сами пътуват от супермаркета до кухнята, а яденето с едно плясване на ръцете се озовава във фурната. Изисквайте коментари, похвали и пожелания за всичко, което вършите.

Ако има всичко това, в къщата ще цари мир, любов и щастие. Въпреки стреса, грипа и задръстванията на транспорта в големия град. Оказва се удовлетворяващият семеен живот не е толкова далечен и непостижим мираж, както се струва на някои.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.