ТОП 10 фактора за женския оргазъм

ТОП 10 фактора за женския оргазъм
Да правиш секс за собствено удоволствие, без да получиш оргазъм в замяна, или целеустремено да вървиш към достигането на висшата точка на удоволствието? Специално за жени, които още не са намерили отговор на този въпрос за себе си.
1. Емоционалният фон

Резултатите от проучването на над 2000 двойки близначки, показали категорично, че тези от тях, които имат по-високо ниво на емоционална интелигентност, по-често изпитвали оргазъм. Умението да се фантазира, доброто управление на собствените емоции и способността да се „усещат“ околните, помага на жените да достигнат оргазъм без помощта на мастурбация и дори без особената помощ на партньора, пише WDay.ru.
„Емоционалният интелект има пряко влияние върху женската сексуалност, помагайки на момичетата по-добре да представят желанията и очакванията си към партньора“, допълва ръководителят на изследването от King’s College.
2. Сама и щастлива
Подобни били и резултатите при анкетирането на женската удовлетвореност. Оказва се, че 56% от необвързаните дами винаги достигат оргазъм по време на мастурбиране. Докато при омъжените този процент е едва 24.
Според сексолозите омъжените дами се лишават от способността да изпитат оргазъм заради необходимостта да се грижат за партньора си. Мислите за това дали на него му е добре отнемат на жените тази част от времето и от силите, които неомъжените използват, за да се съсредоточат единствено върху себе си.3. Голяяямо удоволствие

Шотландките сексолози върнаха неудобния въпрос за размера на мъжкото достойнство и отсякоха: има значение.  Размерът на пениса влияе е по-силно на качеството на сексуалния живот, отколкото прелюдията и способността на жената да се отпусне.
Формулата на оргазма е проста – колкото по-голям, толкова по-малко допълнителна стимулация е нужна на партньорката.4. Клиторен и… клиторен

Именно този орган  е главният в процеса на постигане на който и да е оргазъм. 60% от жените могат да отидат на седмото небе само благодарение на стимулацията му. Австралийските учени установили, че при жените, които изпитват вагинален оргазъм, клиторът непрекъснато се намира във възбудено състояние, благодарение на натиска от страната на мъжкото тяло.

5. Да сложим точката
Италианските сексолози пък сериозно се заели с издирването на G точката, въоръжени с ултразвук. Резултатите показали, че не всички жени могат да се похвалят с притежанието й.
При девет от участничките в експеримента, които пълноценно се радвали на секса, било наблюдавано удебеление на стената на влагалището. При останалите 11, които споделили, че никога не са изпитвали оргазъм, такова удебеление не било видяно.6. Това не е сън

Нощта е най-доброто време за любов, даже ако не правите любов. Според анкета, проведена в САЩ, 30% от жените изпитват оргазъм насън. Интересното е, че този факт не е свързан с еротични сънища, мастурбация преди заспиване или колко сексуално активна е дамата извън съня си.7. Сексът – движение

Упражненията на Кегел не са единственият начин да привлече оргазма. Всяка физическа активност не само увеличава вероятността от появата му в интимния ви живот, но и го прави по-ярък.
Канадските сексолози установили, че стройните жени и тези, които тренират активно, достигат пика на сексуалното удоволствие по-често.8. Наздраве!

Настинка, мигрена, бъбречни проблеми, депресия и стрес – това са нещата, които не се комбинират с оргазма. Около 300 европейки на различна възраст преминали пълни медицински изследвания под зоркото наблюдение на група сексолози. Дамите, които нямали проблеми с оргазма, имали по-добри резултати в здравно отношение.
9. Не изисква интелект
Германски и канадски учени стигнали до едно и също заключение – високият интелект невинаги се използва правилно от жените. От 2000 високообразовани германки 62% имат проблеми с изпитването на оргазъм, а някои от тях изобщо не знаят какво е това.
В същото време сред необразованите едва 38% имат проблеми в тази област. В Канада 55% от жените, завършили университет имат сходни проблеми, докато 70% от дамите без образование са добре запознати със сексуалното удоволствие не от книжките, а в реалния живот.10. Опиянени от нежност

Учените от Университета във Флоренция поставиха под съмнение твърдението, че алкохолът е враг на оргазма. Проучване сред 950 представителки на нежния пол показало, че тези, които пият средно по 2 чаши червено вино дневно, много по-често достигат оргазъм, отколкото посестримите си въздържателки.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.