Чантата – огледало на женската душа

Чантата – огледало на женската душа

Дамската чанта не е само важен аксесоар на съвременната жена, но и начин да се надникне във вътрешния й свят, пише lady.mail.ru. Испанските психолози са се заели с нелеката задача да направят разбор на размера, формата, цвета и начина на носене и какво говорят те за притежателката й.

Размерът

Жените, които носят големи чанти, се отличават с целеустременост, начетеност и енергичност. Обикновено те са любящи жени и грижовни майки. Жената с голяма чанта обикновено не е склонна да усложнява житейските си проблеми.

Дамите, предпочитащи малките чанти, имат остър ум и чудесно чувство за хумор. Те винаги знаят какво искат от живота. На външен вид са очарователни и леко замечтани, което ги прави желани в очите на мъжете.

Чантите със строга форма може да се видят в ръцете на деловите и практични жени, които добре знаят цената си и не обичат повишеното внимание към особата си.

Жените противнички на консерватизма избират чанти с оригинален дизайн. Външно те изглеждат така сякаш са си самодостатъчни, но всъщност са раними: приемат много болезнено критиката и тежко преживяват конфликтите.

Цветът

Притежателките на чанти с черен цвят умеят да боравят с пари. Те не са приказливи и са интровертни. Дълго и внимателно избират приятелите и спътниците си в живота.

Активните и дръзки жени, живеещи на пълни обороти, харесват чанти с ярки цветове.

Светлите и топли тонове на дамската чанта говорят за романтичността на притежателката й. Обикновено тези жени са любознателни и щедри.

Начин на носене
Консервативните дами носят чантата си за дръжката. Те винаги са пунктуални и строги.

На сгъвката на лакътя чантата си носят жените, които могат да отстояват идеите си. Те са практични и умни, но не умеят да хитруват.

През рамо:
– ако ръката е отпусната, това говори за вътрешна неувереност.

– ако ръката се движи в такт с ходенето, това е признак за жизнерадостен характер.

– ако ръката е вдигната към рамото (хванала дръжката) – това е смела и енергична жена, която сама решава проблемите си.

Жената, която носи чантата си под мишница, е сдържана. На нея може да се разчита.

А вътре…
Замисляли ли сте се колко неща има в чантата ви. Отговорът е от 20 до 50! А сега се опитайте да си припомните кога за последен път сте я подреждали.

Хаосът в чантата говори, че жената е романтично създание. Тя често има емоционални върхове и падения, а по натура е по-скоро оптимист.

Когато в дамската чанта няма нищо излишно, притежателката й може да бъде описана като силна духом и целеустремена особа. Тя мисли рационално и планира всичко.

Изобилието от сантиментални вещи, като снимки, детски рисунки, талисмани, характеризира чувствителна и ранима натура.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.