bTV си търсят милионите от Магърдич Халваджиян

Магърдич Халваджиян Btv
Магърдич Халваджиян

Завихрилата се война между bTV и продуцентската къща на Магърдич Халваджиян „Глобал вижън“ се ожесточава.
След като от ефира на телевизията бяха спрени предаванията „Господари на ефира“ и „Пълна лудница“, двете страни си размениха взаимно обвинения и дори закани за съд.

Днес от медията призоваха продуцента „да прекрати всички свои взаимоотношения с медията, като се откаже от възложените му проекти „България търси талант“ и „Седем часа разлика“ и да възстанови предплатените му милиони“.

„bTV вярва, че за Магърдич Халваджиян работата му за телевизията оттук нататък би следвало да бъде неуместна“, се казва в позицията на медията.

От телевизията поискаха още „Глобал вижън“ да дадат съгласие за публично разкриване на договорите с продуцента и цялата кореспонденция по тях.

„bTV е готова незабавно да публикува пълната документация, включително безпрецедентните финансови условия и цена на предаванията в пъти над себестойността им, веднага щом „Глобал вижън“ дадат съгласие за това“, подчертават от медията.

Според тях единствено оповестяването на договорите ще докаже, че обвинението в цензура е опит да се прикрие истинската причина, провокирала тяхното недоволство и е дошло едва след като са засегнати „финансови интереси на продуцентите за десетки милиони левове“.

„Твърдението за цензура е абсурдно, при условие че bTV е имала право да свали всяко издание на предаването „Господари на ефира“ при засягане на интересите на телевизията и не го е направила нито веднъж“, казаха за пореден път от телевизията.

От bTV са категорични, че единствената цел на публичните изяви на Магърдич Халваджиян и екипа му, е да се изчисти името на „Глобал вижън“ и съмненията относно качеството на „Господари на ефира” и „Пълна лудница” с цел предаванията да се продадат на друга телевизия при изгодни за продуцента финансови условия.

Източник dnes.bg

One thought on “bTV си търсят милионите от Магърдич Халваджиян

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.