Емоционалната интелигентност – гаранция за успех в съвременния бизнес!

Емоционалната интелигентност - гаранция за успех!
Емоционалната интелигентност – гаранция за успех!

Емоционалната интелигентност е най-мощният инструмент за успех – не само в романтичните връзки, а и в бизнеса. Всъщност същите правила, които важат за постигане на целите в любовта, се отнасят и за работата, пише Business Insider. Вижте какви са петте най-отличителни характеристики на емоционално интелигентните хора:

Действат, а не говорят празни приказки. Емоционално интелигентните личности не хвърлят разни обещания в пространството, а показват с действията си колко ценни кадри са. Те винаги се вместват в сроковете, завързват необходимите връзки, довеждат докрай важните сделки.

Могат да се погледнат отстрани. Емоционално интелигентните хора знаят кое си заслужава да се приема навътре и кое – не. Не влагат излишна драматичност, издигат се над дребнавите ежедневни проблеми.

Винаги имат предвид крайната си цел. Да гледаш цялостната картина значи да не се впечатляваш много-много от малките препятствия по пътя ти. Както и да фокусираш енергията си върху най-важното, а не да бъдеш разсейван от глупости.

Премахват негативната енергия около себе си. Негативните хора могат да съсипят всяка организация. Няма значение какви професионалисти са, ако са манипулативни, прекалени кариеристи и като цяло създават неприятна атмосфера. Емоционално интелигентните хора знаят, че трябва да се разграничат от такъв тип колеги/партньори/познати.

Не затварят вратите си. Когато приключват с бизнес партньорство или връзка, емоционално интелигентните хора го правят … ами, интелигентно. Осъзнават, че този контакт може да им бъде полезен някога в бъдещето и се стараят да остават в добри отношения.

На база тези признаци смятате ли, че Вие сте емоционално интелигентен човек?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *